България няма да признае референдум в конфликтите зони в Украйна,

...
България няма да признае референдум в конфликтите зони в Украйна,
Коментари Харесай

Румен Радев: България няма да признае референдум в Украйна

България няма да признае референдум в споровете зони в Украйна, където се водят военни дейности. Това разгласи президентът Румен Радев като изясни, че сходни планове са парадокс. 
 
Президентът Румен Радев дава изказване след консултативната среща, на която бяха разисквани последствията за сигурността, стопанската система и обществена сфера от ескалацията на войната в Украйна.
 
Още от първите часове на войната на 24 февруари свиках консултативна среща с държавното управление и тук, в тази зала, заклеймихме съветската експанзия против Украйна като изрично неприемлива. От първия ден на тази война приканвам за преустановяване на бойните дейности и за спокойно споразумяване на спора със средствата на дипломацията. За страдание, стремежът към военна победа непременно заглушава апелите за мир. Разумът отстъпва на оръжията, сподели Радев.
 
Референдуми в зона на бойни дейности, където до урните падат снаряди, са юридически парадокс и България няма да ги признае, съобщи още той. Като виновен член на Европейския съюз, България е част от общата външна политика и поддържа санкционния режим на съюза. Но Европа е длъжна, редом с налагането на наказания, да търси интензивно механизми за минимизиране на риска от тези наказания, тъй като по този метод тя сама заплашва своя промишлен потенциал и конкурентоспособност, добави президентът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР