България няма да признае референдум в конфликтите зони в Украйна,

...
България няма да признае референдум в конфликтите зони в Украйна,
Коментари Харесай

Радев свали фуражката: Няма да признаем абсурдните референдуми в Украйна

България няма да признае референдум в споровете зони в Украйна, където се водят военни дейности. Това разгласи президентът Румен Радев като изясни, че сходни планове са юридически парадокс.

Участие в срещата взеха министър-председателят Гълъб Донев, вицепремиерът по икономическите политики и длъжностен министър на транспорта Христо Алексиев, служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, министърът на защитата Димитър Стоянов и други.

" Заклеймихме съветската експанзия като изрично недопустимa. За страдание стремежът за военна победа задушава апелите за мир.

Решението на президентът на съветската федерация ще ескалира спора, неприемливо е 3 десетилетия след студената война още веднъж да се разиграва нуклеарната карта.

Референдумите в зоната на бойните дейности, където падат снаряди са парадокс и България няма да ги признае. Въпреки, че все още няма директна военна опасност за България, рисковете се означават и България работи интензивно за своята сигурност ", посредством подсилване на своите сили, сподели президентът.

По неговите думи, България поддържа санкционния режим на съюза, само че Европа е длъжна да търси и решение за понижаване резултата на глобите.

" Цената на ескалацията ще се заплати от жителите. България е измежду най-засегнатите страни. Ескалацията на спора може да засегне и горивата, както и производството на нефт в България.

Сега е моментът за обединяване пред лицето на рецесията. Сега е моментът да се реализира такава изборна интензивност, която да даде легитимност на идващия кабинет.

Сега е моментът да разберем, дали ще продължат напъните за диверсификация на енергиините доставки чрез транспарантни търгове. Какви ще бъдат различните решение, откакто се одобри ембаргото върху петролните доставки.

 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР