България няма да приеме допълнителни условия за членство в Шенген.

...
България няма да приеме допълнителни условия за членство в Шенген.
Коментари Харесай

Премиерът Денков: България няма да приеме нови условия за Шенген

България няма да одобри спомагателни условия за участие в Шенген. Готови сме обаче да приемем всичко, което ще помогне за защитата на границите ни, съобщи министър председателят Николай Денков.

По думите му къде ще бъде границата на допустими и неприемливи условия за Шенген ще забележим през идващите дни. Той изключи страната ни да заведе дело в Европейския съд, в случай че не бъде позволена като пълновръстен член  до пространството без гранични инспекции. Премиерът разяснява, че договарянията ще продължат безусловно до последния ден на годината:

" Действително, дяволът тук е в детайлите. Със сигурност това, което няма да приемем, е някакви спомагателни условия, които не подхождат на това, което се чака от другите страни. Със сигурност сме подготвени да приемем всичко, което поддържа отбраната на външните граници, тъй като това е и в наш интерес. В тези договаряния аз ще кажа напълно ясно на сътрудниците си, и на канцлера на Австрия, че в случай че няма схващане на българската позиция, това сигурно ще се отрази на отношението на българите към Австрия, към австрийските компании и това не е добре за тях и аз мисля, че това също ще бъде разбрано ".

" Въздушното унищожаване на границите ни не отстранява казуса с опашките по границите ", добави министър председателят. По време на договарянията ще кажа напълно ясно, че в случай че няма схващане на българската позиция, това ще се отрази на отношението на българите към Австрия и австрийските компании, и това ще бъде добре разбрано. България е доста поредна в метода си, ние споделяме: би трябвало да продължат договарянията, с цел да има най-хубавото решение. До последния работен ден на тази година ще продължава да се договаря ", сподели още Денков.

Спорове по Конституцията постоянно ще има. Но тези разногласия до момента, въпреки и с някои зигзагови придвижвания, ни движат в вярната посока, следвайки управническата и законодателната стратегия. Със разногласия, само че се надявам да завърши наред. Тази заран имах среща с ген. Атанасов, Кирил Петков и Христо Иванов - има политическа воля да се вземат верни решения по отношение на правосъдната промяна, добави министър председателят. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР