България няма да поднови договора с руската компания Газпром за

...
България няма да поднови договора с руската компания Газпром за
Коментари Харесай

България реши да не подновява договора с Газпром и да откаже газ от Русия

България няма да възобнови контракта с съветската компания " Газпром " за доставка на природен газ. Това оповестява радио Sputnik, базирайки се на организация Bloomberg.

Министърът на финансите на републиката Асен Василев изясни, че решението е обвързвано със обстановката в Украйна.

„ В тази обстановка не може да има договаряния с Газпром “, сподели министърът.

Отбелязва се, че България към този момент е разискала потреблението на съществуващата инфраструктура за доставки на ВПГ с Гърция и Турция, а също по този начин е провела диалози за увеличение на доставките на газ с представители на Азербайджан.

В същото време съветската страна неведнъж е подчертавала , че продължава да извършва напълно отговорностите си за доставка на нефт и газ за Европа. Според Алексей Парамонов, шеф на първи европейски отдел на съветското Министерство на външните работи, Москва в никакъв случай не е употребила износа на въглеводороди като инструмент за политически напън.

Европа се доближава до Рубикона под формата на петия пакет от наказания против Русия, написа Politico. Киев изисква от Брюксел да вкара енергийно ембарго, само че не всички европейски сътрудници на Украйна са подготвени за такава строга мярка. Gazeta.ru беседва с специалисти дали Европа ще отиде на цялостно енергийно ембарго и каква цена ще заплати международната стопанска система за това.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР