България няма да отстъпи от защитата на нашата общност в

...
България няма да отстъпи от защитата на нашата общност в
Коментари Харесай

Николай Милков: България няма да отстъпи от защитата на нашата общност в РСМ

България няма да отстъпи от отбраната на нашата общественост в Република Северна Македония, съобщи служебният министър на външните работи Николай Милков.

Заедно с сътрудника си от Република Северна Македония Буяр Османи той посети във Военномедицинската академия (ВМА) секретаря на организацията " Цар Борис III " в Охрид Християн Пендиков, който пострада тежко след физическо нахлуване и побой над него на 19 януари.

България твърдо упорства да бъдат осъдени причинителите на това действие и на други сходни действия със строгостта на закона, тъй че да се завърши с тази атмосфера на безотговорност, която води до ново принуждение, сподели Милков.

" Не мога да дам информация за положението на потърпевшия. Като министър съм тук, с цел да предам посланието, че обстановката не би трябвало да продължава по този метод... Казваме не на възраждането на тези черни обичаи, които се свързват исторически с Македония - на палежи, стрелби, на принуждение над хора. Такива неща нямат място в Европа. Християн и сега продължава да получава закани по интернет ", съобщи министърът на външните работи.

" Християн Пендиков е потърпевш поради концепциите си. Един мъж с идея, който я пази. Ситуацията не би трябвало да продължава по този метод. България твърдо упорства да бъдат осъдени причинителите на това и други сходни действия със строгостта на закона, с цел да се завърши с атмосферата на безотговорност, която ражда ново и ново принуждение ", добави Николай Милков.

Македонският външен министър Буяр Османи осъди остро нападението. " Северна Македония ще се погрижи за нулева приемливост за насилието ", съобщи Буяр Османи.

По думите му би трябвало да се спре с провокациите и насилието и от двете страни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР