България няма да изгражда нови бежански лагери в очакване на

...
България няма да изгражда нови бежански лагери в очакване на
Коментари Харесай

Борисов зове ЕС да спре с нападките към Турция

България няма да построява нови бежански лагери в очакване на нова мигрантска вълна от Турция. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на 15-ото ревю на животновъдите, което се организира край Сливенски минерални бани, съобщи БНР.

Той акцентира, че ще помоли и сътрудниците си в Брюксел да спрат с непрестанните нападки към източната ни съседка, защото „ Брюксел е надалеч, а турската граница е близо и там стоят близо 4 млн. бежанци. “

По неговите думи в тази напрегната конюнктура е най-добре да се разчита на дипломацията и положителния звук към Турция.

" Имаме ясна сделка въз основата на съглашението, въз основата на добросъседството и турските управляващи, безусловно прецизно, правилно съблюдават съглашението към България и имаме нула миграционен напън. Така, че не виждам никакъв смисъл нито да сторим нито да се приготвяме с лагери. Напротив, дипломацията, натискът, прекъсването на военните дейности, контролиране на събитията в Сирия – това е решението. Нито огради, нито войска, нищо не може да ни избави ", сподели министър-председателят.

По-данни на сирийската кюрдска администрация в североизточна Сирия, изнесени през днешния ден, над 190 хиляди души са напуснали домовете си от началото на турската военна интервенция „ Извор на мира “, съобщи Ройтерс.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР