България няма да има представители на финалите в днешния предпоследен

...
България няма да има представители на финалите в днешния предпоследен
Коментари Харесай

Предпоследен ден: България без финалисти на юношеското световно по скокове на батут

България няма да има представители на финалите в днешния предпоследен ден на международното състезание по скокове на батут за юноши, младежи и девойки, което продължава в столичната зала " Арена Армеец ". И двамата български състезатели във възраст 15-16 години в олимпийската дисциплинираност батут не съумяха да преборят с жестоката конкуренция и да намерят място измежду осемте най-хубави. Анита Макулова се подреди на 18-о място от общо 68 състезателки в квалификациите, като получи за осъществяванията на двете си комбинации обща оценка от 91.285 точки.

С първи резултат от 100.970 точки в борбата за медалите влиза рускинята Яна Лебедева. При младежите от общо 84 състезатели Михаел Митев е 23-и с оценка 97.275 точки, а най-голям общ брой - 104.670 точки получи Иван Литвянович (Беларус). Така българското присъединяване на шампионата за през днешния ден завърши. Утре е финален ден на шампионата на планетата, който ще бъде и най-тежък за българските състезатели, тъй като е свързани и с най-големите упования.

Шестима представители ще има България при най-големите във възраст 17-21 години. Това са международните вицешампионки в синхронните скокове сестрите Мариела и Христина Пеневи, Десислава Манолова, Георги Илиев, Мариан Михалев и Ивелин Йорданов. Днес президентът на Българската федерация по скокове на батут Стоян Димитров чества рожден ден, като всички в столичната зала " Арена Армеец " му пожелават най-вече здраве и все по този начин да със размах да работи за развиването на този спорт. Състезателите дадоха обещание да му подарят медали в утрешния финален ден на конкуренцията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР