България няма да гони руски дипломати, поне засега е така.

...
България няма да гони руски дипломати, поне засега е така.
Коментари Харесай

Борисов: Няма да гоним руски дипломати, засега остават


България няма да гони съветски дипломати, най-малко към този момент е по този начин. Това стана ясно след незабавно свиканото съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, на което бе разискван казусът "Скрипал " и последвалия скандал, след който редица страни от Европейски Съюз експулсираха съветски дипломати.

"Към този миг не считаме, че би трябвало да гоним дипломати от Руската федерация. Използвахме Съвета с всички служби. Извикахме на съвещания посланика ни в Русия. Гласувахме за извикване на съвещания за един месец или 4 седмици на нашия дипломат на Европейския съвет в Москва. В НАТО също сме дали своя глас. Показали сме своята цялостна взаимност към Англия. Чакаме повече доказателства, в случай че има такива. Към този миг не считаме, че би трябвало да гоним дипломати от Руската федерация “, съобщи Борисов на конференция след срещата.

Примерът настоя, че като страна, председателстваща Европейския съвет, би трябвало да запазим канала за връзка.

"Да го създадем по този начин, както направихме в една свръхнапрегната обстановка в нашия район сега с Турция, да създадем същото и с Русия. Това влиза и в нашите отговорности в това число. Извикването на съвещания в дипломацията е процедура, която демонстрира, че обръщаме съществено внимание. Дори когато имаше Студена война, нещата бяха надалеч по-кротки и спокойни с разграничителни линии и със сфери на връзката ", добави той.

Борисов изрази вяра това развиване да се „ отрегулира “.

"От месеци наред аз предизвестявам, че тази ескалация ще продължи. Неслучайно в наше прилежащо Косово продължава ескалацията и продължава да се приказва в диалозите на президента Путин с президента Вучич за дейности, които ми припомнят тези отпреди 20 години. Пази Боже да се случи сходно нещо отново на нашите граници ", сподели министър председателят.

"Действията на Турция, спорът им с Гърция, не виждам по какъв начин и Кипър ще го решат за икономическата зона, защото находищата са огромни. Тлеещият спор, който по никакъв метод не е позволен в Украйна – това са все неща в нашия район ", акцентира Борисов.

"Имаме цялостна поддръжка за Англия, заявена в нашите гласувания и в това време ясно решение, че господин Коцев ще бъде тук за една седмица, защото на 8 април има огромна галерия на Светлин Русев в Москва. Тогава той ще се завърне там – след великденските празници ", заключи министър председателят. /dnes.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР