България няма да доставя руски газ през договора с турската

...
България няма да доставя руски газ през договора с турската
Коментари Харесай

Росен Христов: С „Боташ“ България няма да доставя руски газ

„ България няма да доставя съветски газ през контракта с турската компания „ Боташ ”, разяснява пред публицисти в Народното събрание енергийният министър Росен Христов.

По-рано от „ Продължаваме промяната “ внесоха исканеза изключително съвещание на Народното събрание във вторник от 11 часа с единствена точка – чуване на министъра на енергетиката.

„ Очакваме коментар от министър Росен Христов във връзка със подозренията, че се прави опит да се върнат доставките на газ от „ Газпром “, този път през Турция “, декларират от партията на Кирил Петков и Асен Василев.

„ Изразяваме паника, че контракт, който касае стратегическа за националната сигурност област, се подписва непрозрачно и за период от 13 години. Изслушването цели да обясни параметрите, обсега, изискванията и задачите на подписаното на 3 януари " Споразумение за достъп до терминали за полутечен природен газ и газопреносната мрежа на Република Турция, подписано сред " Булгаргаз “ ЕАД и турския газопреносен оператор – Боташ А.С. ", както и за евентуалното му отражение върху България в условия на неустойчив енергиен пазар в Европа. Оставаме озадачени от обстоятелството, че гореспоменатото съглашение е подписано от „ Булгаргаз “, а не от систематичния газов оператор – „ Булгартрансгаз “, допълват от Политическа партия.

Очаквайте детайлности!

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР