България няма да дарява, но ще продължава да продава оръжия

...
България няма да дарява, но ще продължава да продава оръжия
Коментари Харесай

Ангел Найденов: На Украйна ще продаваме оръжие, няма да даряваме

България няма да подарява, само че ще продължава да продава оръжия за Украйна. Това съобщи пред bTV някогашният министър на защитата Ангел Найденов. “Ако би трябвало да създадем още един прочит на визитата на българската делегация, отпред с министър-председателя в Украйна, можем да кажем, че той по-скоро е търсил помощ, в сравнение с да предлага, добави той. По думите му целият спор е бил ориентиран по-скоро към гласоподавателите в страната.

Очевидно върви борба за гласоподаватели и при приемането на това решение всяка една от политическите обединения погази своите правила и авансово декларирани позиции, зави Найденов.Той добави, че не си показва по какъв начин бойна техника от Украйна ще бъде превозена до България, с цел да бъде ремонтирана. Според Найденов също е нереалистично и Варна да се трансформира в зърнен хъб за превозване на селскостопанска продукция от Украйна.

Що се отнася до непрекъснатите изказвания, че се въвличаме по някакъв метод във войната, дано да каже, че даже и да си вярваш, че си на страната на мира, апелът по-скоро би следвало да бъда насочен към Русия и съветския президент: “Г-н Путин, спрете войната и изтеглете войските от Украйна “. Какъв различен метод би могло да има за реализиране на спокойно решение, съобщи някогашният министър на защитата. Според Найденов е изцяло допустимо Молдова да е идната страна, която да бъде нападната от Русия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР