България няма да бъде нито на студено, нито на тъмно,

...
България няма да бъде нито на студено, нито на тъмно,
Коментари Харесай

Николов: Няма да сме на тъмно или студено, служебният кабинет се заиграва със страховете на хората

" България няма да бъде нито на студено, нито на мрачно, както служебният кабинет се пробва да се заиграва със страховете на хората, " уточни някогашният енергиен министър Александър Николов в изявление пред БНР.

Той разяснява думите на сегашното държавно управление, че е заварило безпорядък и съсипия в енергетиката и последвалото през вчерашния ден изказване на президента Румен Радев, че " до момента в който има длъжностен кабинет, няма да има режим на тока ":

" Енергетиката би трябвало да е доста оттатък политическите боричкания, тъй като е секторът, който дефинира живота на цялото население - на безусловно всеки жител, на цялата промишленост, всички бизнеси. Ако някой реши да го употребява като формат на предизборна акция, това е извънредно неверно и, по моя персонална преценка, е доста нездравословно за обществото. Това демонстрира културата на хората, които го практикуват, " добави той.

Според него България е в по-изгодна позиция от останалите страни от Европейския съюз и добави, че енергийната рецесия е функционалност " в по-голяма степен от енергийната политика на Европа през последните 10 години, в сравнение с войната на Русия в Украйна - тя катализира някои от резултатите. "

Николов акцентира, че преимущество за страната е това, че производството на електрическа енергия не зависи от природен газ: " Ние сме най-големият балансьор от Югоизточна Европа и на Западните Балкани от позиция на електрическа енергия. Това ни дава преимущество, тъй като е допустимо да се оформят съглашения, които да дадат опция България да изнася електрическа енергия, а в подмяна на това да получава природен газ. "

Бившият министър на енергетиката е на мнение, че " явно към този момент даже за служебното държавно управление е потвърдено, че " Газпром " е нерешителен снабдител ".

" Това, което направиха с офертата, за която спомага и Европейската комисия, не знам каква формулировка да му сложа, " продължи Александър Николов.

" Когато договорихме първите два танкера, те бяха осъществени като разтоварване в границите на две седмици. Това, което бяхме създали, е до края на месец октомври всичко да е подсигурено, оставаха ноември и декември. Служебното държавно управление споделя, че се е договорило с Турция за един слот, ние бяхме оставили един. Лесно 1+1 щеше да даде 2. Декември се организират търгове, потенциалът на Ревитуса също се усили, елементарно можеше тогава да се осъществя и третото карго. Останалите 4 карга щяха да са алтернатива по какъв начин да работи България след януари, " изясни той обстановката със слотовете.

Бившият министър прикани ДАНС да прегледат доста по-дълъг интервал за " Булгаргаз ", а освен от април до юни, с цел да се разбере цялата картина в сдружението:

" Период, който обгръща и аргументите за понижаване на количествата от Азербайджан, по кое време, кой и дали е дал безмълвен отвод при питане дали би трябвало да се понижават тези количества, каква е връзката с " Газпром " по тематиката и транспарантни ли са търговете. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР