България нотифицира още две институции, които да подават сигнали към

...
България нотифицира още две институции, които да подават сигнали към
Коментари Харесай

МВР и митниците ще пращат сигнали директно до Кьовеши

България нотифицира още две институции, които да подават сигнали към Европейската прокуратура по формирани наказателни производства. Това са Министерството на вътрешните работи и Агенция „ Митници “. Досега сходна опция имаше единствено Върховната касационна прокуратура. Министерство на вътрешните работи и митниците ще могат да уведомяват Европейската прокуратура, с цел да реши тя дали да изземе производствата за лично следствие. След известието, ръководената от Лаура Кьовеши институция ще може да взаимодейства непосредствено с органите на полицията и митническите органи, без този развой да е опосредстван от Върховната касационна прокуратура. За сходно деяние е настояла самата Кьовеши за да се ускори съдействието и успеваемостта на следствията.

Действията на Министерството на правораздаването идват по отношение на упованията на Европейската прокуратура за по-активно подаване на сигнали от страна на националните органи на България. Вътрешното министерство и митническата организация ще действат и като звена, които препращат сигналите, получени от националните органи до централната работа на Европейската прокуратура в Люксембург, когато националните органи изберат този канал на връзка. Разширен е и кръгът от институции, които могат да подават сигнали към Европейската прокуратура. Това са всички държавни органи, които в хода на активността си са получили информация за закононарушение, по отношение на което Европрокуратурата би могла да упражни своята подготвеност.

Правосъдното министерство работи и ще продължи да работи интензивно, с цел да улесни процеса на подаване на сигнали. В тази връзка ведомството припомня, че и всички жители имат опция да подават сигнали. Подробна информация на български език, както и нужният формуляр, може да бъде намерена .

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР