България Нинова обвини премиера в шикалкавене, удари дъното Даниела Дариткова:

...
България Нинова обвини премиера в шикалкавене, удари дъното Даниела Дариткова:
Коментари Харесай

Нинова обвини премиера в шикалкавене, удари дъното

България Нинова упрекна премиера в извъртане, " удари дъното " Даниела Дариткова: Лидерът на Българска социалистическа партия избяга от Борисов, петък е ден на опозицията 11 октомври 2019, 12:00  Има ли криза, европейската промишленост върви надолу
Има ли криза, европейската промишленост върви надолу
 Нинова упрекна премиера в извъртане,
Нинова упрекна премиера в извъртане, " удари дъното "
 Борисов: Ако Турция пусне бежанците няма да стреляме
Борисов: Ако Турция пусне бежанците няма да стреляме
 Била ли е учителка ученичка с чин
Била ли е учителка ученичка с чин
 Гори складкарски завод в Пловдив
Гори складкарски завод в Пловдив
 Бабата и майката на изоставеното бебе: Различни версии
Бабата и майката на изоставеното бебе: Различни версии
 Коя е убитата в
Коя е убитата в " Младост " жена
 Слънце и до 25°, вижте по кое време
Слънце и до 25°, вижте по кое време

или сме очевидци на всякакво извъртане от страна на премиера Борисов, с цел да не ми дава отговор на въпроси, само че през днешния ден той удари дъното - подреди на депутатите си да не идват на работа, да провалят кворума, с цел да не пристигна да изясни за какво корупцията на неговото държавно управление провали бъдещето на България в Шенген.

Това разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Поводът беше проваленото съвещание на Народното събрание поради липса на кворум, в границите на което министър председателят Борисов трябваше да дава отговор на нейно запитване за Шенген.

Борисов: Ако Турция пусне бежанците няма да стреляме

"Понеже го чух тези дни в едно предаване да споделя, че бил пристигнал, само че мен ме нямало - по този начин е, веднъж ми се е наложило да ме няма ", съобщи Нинова.

Тя обаче означи, че от началото на това Народно събрание всички нейни въпроси и питания се връщат от министър-председателя с отвод да й дава отговор заради непросветеност.

Нинова даде образец с запитване към министър-председателя, който, по думите й, е виновен в Министерския съвет за националната сигурност, за Агенция "Митници ", срутва на Търговския указател, източването на данни от Национална агенция за приходите. Отговор: "Не е от компетентността на министър-председателя, задайте го на вицепремиера по демографска политика Марияна Николова ", цитира тя.

"Изводът ми е, че страхът му да пристигна да ми дава отговор е по-голям от парламентаризма ", съобщи Нинова. Тя напомни изявление на началник на НСО за Народното събрание при неговото пенсиониране, в който той споделя, че постоянно се усеща по кое време едно държавно управление си потегля - когато министър-председателят отхвърля да идва в Народното събрание и да дава отговор на въпроси или, в случай че инцидентно пристигна, желае да го извеждат през страничния вход. "Мисля, че обстановката сега е тъкмо тази ", заключи тя.

Отговорът от ГЕРБ не закъсня

"Петък е ден на опозицията. Тя трябваше да провежда своето наличие в зала, тъй че да може да чуе отговорите на премиера Борисов ", сподели ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Корнелия Нинова избяга, когато министър председателят Борисов беше в Народното събрание да й отговори, уточни Дариткова пред публицисти в Народното събрание и напомни, че министър председателят Борисов преди към две седмици е бил в Народното събрание и е отговарял на въпроси на опозицията.

" Председателят на "БСП за България " избяга същия ден от парламентарен надзор и не пристигна да зададе своя въпрос. Сами може да вършиме заключения за това чие държание е поредно и чие държание не дава отговор на парламентаризма ", сподели доктор Дариткова.

Тя разясни, че съгласно правилника на последващо съвещание при парламентарен надзор и при наличие на Корнелия Нинова, ще може да се зададе още веднъж този въпрос и да му бъде отговорено.

"Твърденията на Българска социалистическа партия, че министър председателят връща техните въпроси още веднъж демонстрира едно надълбоко непознаване на Правилника на Народното събрание ", продължи Дариткова.

"Принципът е, в случай че се зададе въпрос към министър-председателя, в случай че той не дава отговор на условията на Правилника, той да бъде пренасочен към съответен министър. Много пъти сътрудниците от Българска социалистическа партия са се възползвали от тази опция и на техните въпроси е отговаряно от отрасловия министър. В противоположен случай, в случай че те не са съгласни могат да стачкуват пренасочването. Тогава разискването се случва на председателски съвет. В резултат на това разискване ръководителят на Народното събрание взема решение дали да насочи въпроса към министър-председателя или не ", добави още доктор Дариткова.



По-рано през днешния ден Народното събрание не събра нужния кворум за пленарно съвещание през днешния ден и от втория път. В залата се записаха 112 народни представители.
Следващото съвещание ще бъде на 30 октомври /сряда/, разгласи председателстващият Емил Христов.

Днес в парламентарния надзор трябваше да взе участие министър председателят Бойко Борисов, който да отговори на запитване на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Вместо това той, дружно с вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов и районният министър Петя Аврамова пуснаха придвижването по новия сектор от "Хемус ".

Преди това депутатите трябваше да одобряват решение за удължение периода на работа на краткотрайната анкетна комисия за изясняване на всички обстоятелства и условия към случая с източване на информация от електронната база данни на Национална агенция за приходите.

Според решение на Народното събрание пленарни съвещания, поради локалния избор, няма да има от 16 октомври до 25 октомври. През това време обаче ще работят парламентарните комисии.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Народно събрание
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР