България Нинова: 600 лв. минимална заплата Нинова заяви, че според

...
България Нинова: 600 лв. минимална заплата Нинова заяви, че според
Коментари Харесай

Нинова: 600 лв. минимална заплата

България Нинова: 600 лева минимална заплата Нинова съобщи, че съгласно нея 6400 лева за второ дете е действителна сума  Виолета Русенова 22 май 2019, 10:49
"За мен Европа е опция за по-висок стандарт и от нас зависи дали тази опция ще стане действителност. Най-големият ми недостатък са цигарите, а обичаният ми настоящ политик е Стефан Данаилов ", показа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред "Здравей, България " по NOVA.

„ Срамувам се от това, че сме най-бедни. Минималната работна заплата би трябвало да е 660 лв.. Ние желаеме тя да е 60% от средната”, съобщи тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия призна, че тя и мъжът й живеят с към 2 500 лв. на месец. Нинова призна и по кое време за последно си е разрешила да си поплаче откровено: „ Последно плаках, когато умря баща. Много плаках, хора сме”, съобщи тя.

Корнелия Нинова съобщи, че всички в Българска социалистическа партия ще носят отговорност при загуба на европейските избори. „ Всички ще носим отговорност – от общински ръководител, през регионални, през Национален съвет до председател”, сподели тя и добави, че на 27 май ще стане ясно по какъв метод ще бъде понесена отговорността от партията.

„ Победата на тези избори е доста по-голяма като цел за смяна освен в Европа, само че и в България, тъй че във вътрешнопартиен проект няма никакво значение”, съобщи още Нинова.

Нинова показа документи от заключенията на ДАНС, Градска прокуратура, Главна прокуратура и финансова ревизия за договорката за „ Техноимпекс”. „ Всички документи споделят, че няма такова нещо, което твърди Антон Тодоров, само че откакто към този момент всичко се ревизира и се снабдих с тези документи, си заведох каузи, с цел да има правова държа. Няма добито имущество евтино и по-късно продадено по-скъпо. Вече имам и правосъдно решение, че в никакъв случай не съм била нищо в Съюз на демократичните сили и не съм излъгала за всички неща, които съм говорила. Съдебното решение е 16 страници. Според него Борисов би трябвало да ми заплати разноските по делото”, сподели тя.

Нинова удостовери позицията си, че е допустимо да бъдат изплащани по 6400 лева за второ дете, защото това означавало да бъдат отделени 30 млн. лева годишно.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че тя е поканила Иво Христов на диалози за явяване на европейските избори като част от листата на Българска социалистическа партия. „ Той имаше номинации от партийните структури. Поканих го да взе участие в листата. Аз поех самодейността и поканих Иво Христов”, изясни тя.

Имаме информация за напън, за потребление на боязън, за потребление на службите на Министерство на вътрешните работи. Вече имаме такава информация. Днес ще огласим съответни случаи, за които ще сигнализираме, както нашите органи, по този начин и европейските посланици, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

„ Държим на безусловно демократични и транспарантни избори, Ангажирани сме да вършим редом броене – покровители, наблюдаващи на всички места, само че към този момент постъпват сигнали от страната за потребление на Районни ръководства на Министерство на вътрешните работи, за боязън, за инспекции по търговски обекти и така нататък, само че ще ги изнесем по съответно. Това са обстоятелства и сигнали от хора от цялата страна, които се тормозят от този напън върху тях”, добави тя.

По мотив на изказванието на премиера Бойко Борисов, че е допустимо да бъде проведен „ Костинброд” 2, Нинова разяснява: „ Бойко Борисов се тормози от възможна загуба и търси авансово опрощение за това в измислени сценарии”.

По отношение на поръчката на кабинета, че даже и ГЕРБ да изгубят изборите държавното управление ще изкара целия си мандат, Нинова разяснява: „ Това е показателно за разликата сред европейския честен стандарт и герберския, както аз го нарекох. Сравнявам с Австрия. /…/ Не наподобява честен акт, когато министър подава оставка за нещастието в Своге и става заместник-министър. Друг министър подава оставка за Своге и става представител в Черноморска банка. Това не е честен акт, а прикриване на следите, изключително на фона на днешната информация. Това е цинизъм”, сподели тя и разгласи, че не дава отговор за предходни решения на Българска социалистическа партия, визирайки сравнението на вицепремиера Красимир Каракачанов сред оставките в държавното управление на Себастиан Курц в Австрия и държавното управление на Сергей Станишев.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява и „ Апартаментгейт”. „ Не може да се има вяра на КПКОНПИ, на която ръководителят е с проблем с недекларирани тераси, заместник-председателят е с подобен проблем и тези хора вземат участие в обща колекция, която ще проверява офшорките. Те са част от модела в КПКОНПИ. Има опция. Ние предложихме различен закон за Комисията, само че беше отритнат. Хайде, да го сложим още веднъж на масата и да решим въпроса”, прикани Нинова. Тя съобщи, че има вяра в Европейската прокуратура и се надява да бъде управлявана от румънския прокурор Лаура Кьовеши и да се прегледат злоупотребите с европейски средства.

Корнелия Нинова разяснява избора на основен прокурор в Република България. „ Нашето мнение е да се промени преди избора на новия основен прокурор Законът за правосъдната власт и да се наложи правосъден надзор върху актове на прокуратурата, които сега не подлежат на такъв”, съобщи тя.

Водачът на листата на Българска социалистическа партия Елена Йончева разгласи какви ще са главните й цели, в случай че бъде определена за евродепутат.

„ Фокусът на десницата в Екологичен потенциал не е обществената политика. Те обслужват огромните корпорации. Това, което считаме, че не е добре е този брак, който прави десницата с крайната десница в Европа. Второто, на което би трябвало да обърнем внимание, е пакетът „ Макрон”, който България загуби не просто в Екологичен потенциал, тъй като ние нямаме късмет в Екологичен потенциал да защитим този народен интерес. Над 300 хиляди фамилии ще пострадат от тази загуба. В Екологичен потенциал 350 млн. гласоподаватели са „ за” този пакет, до момента в който 150 млн. са „ против”, т.е. борбата не е в Екологичен потенциал, тя трябваше да бъде в България ", изясни Йончева.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР