„България никога не бива да си помисля да прави това

...
„България никога не бива да си помисля да прави това
Коментари Харесай

Захариева: България не е троянски кон на Турция в ЕС

„ България в никакъв случай не трябва да си помисля да прави това и не го прави, изключително в момента”, разяснява в „ Събуди се” по NOVA външният министър Екатерина Захариева изказванията, че страната ни е „ троянски кон” на Турция в Европейски Съюз.

Тя акцентира, че България има интерес от мощен и единен Европейски съюз. Захариева акцентира, че откогато страната ни е член на Европейски Съюз, брутният вътрешен артикул е повишен с 30%, а приходите на българите с над 100%.

Юнкер за Турция, еврозоната и луканката

Какво ще се промени, в случай че въведем еврото

Плевнелиев: Протестите през днешния ден демонстрират робска душeвност

„ Не заставаме на страната на Турция против Европейски Съюз. Не, никога. Напротив. Имаме компликации с демокрацията там”, уточни Захариева. „ Но би трябвало да забележим обективно какво можем да вършим с Турция, в случай, че е извънредно значима за битката с тероризма, огромен сътрудник в емигрантската рецесия и огромен стопански сътрудник, да не приказваме какъв брой е значима за отбраната”.

„ Виждам положителни сигнали от двете страни”, уточни Захариева за връзките сред Европейски Съюз и Турция.

Външният министър акцентира, че се надява да успеем да запазим кохезионните фондове от Европейски Съюз, въпросът е в какъв размер ще са след излизането на Англия от съюза.

„ Считам за обикновено, когато не си склонен с дадена политика, да искаш да бъдеш чут. Протестите на хората не са неочаквани”, уточни външният министър за митингите в София при започване на европредседателството.

„ С речта си Доналд Туск завоюва вечно сърцата на българите. Аз персонално не чаках. Той сподели отношение към България, което на толкоз високо равнище допира доста. Това е по-особен знак – цяла тирада на български демонстрира, че страната ни е близка до сърцето му”, уточни Захариева.

„ Хубаво е да приказваме за нещата, които още не са решени. Хубаво е да има проект. Това, че се приказва за нещата, които би трябвало да подобряваме, не е неприятно. Само за предходната година имаме 14% растеж на приходите, само че има защо още да се работи. Има доста други неща, над които би трябвало да се работи в България”, счита Екатерина Захариева.

„ Целта на промяната не е да отпадне мониторинга. Целта е да имаме ефикасна, бърза и самостоятелна правосъдна система. Надявам се с работата си да покажем през тези шест месеца, че България има още какво да представи”, добави тя за правосъдната промяна.

По думите ѝ по време на българското европредседателство е значимо да успеем да покажем, че политиките в Европейския съюз в действителност са значими за всеки един. Според нея сигурността на Западните Балкани е една от тези политики. Захариева обаче добави, че нито една от страните в района няма да може да се причисли към Европейски Съюз в границите на сегашния мандат на Европейската комисия.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР