България ни впечатлява с председателството си. Българите могат да се

...
България ни впечатлява с председателството си. Българите могат да се
Коментари Харесай

Юнкер: България ни впечатлява с председателството си



България ни впечатлява с председателството си. Българите могат да се гордеят с метода, по който техните водачи го реализират. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на брифинг след срещата с водачите от Западните Балкани, домакинствана от премиера Бойко Борисов.

До момента резултатите от българското председателство са доста положителни, заключи Юнкер. “Има неща, които се случват и медиите малко ги подценяват. Тази нощ се реализира съглашение сред Европейска комисия и Екологичен потенциал по директивата за придвижването на служащите. Под българско председателство реализираме прогрес и по системата “Дъблин”, уточни ръководителят на Европейска комисия.

Жан-Клод Юнкер повтори, че присъединението на страните от района на Западните Балкани ще стане вероятно през 2025 година, само че единствено в случай че всяка от тях е изпълнила всички критерии. “Не желая да обидя никого, само че за момента нито една от тези страни не дава отговор на всички условия”, добави той.

Всички страни, които желаят да се причислят към Европейски Съюз, би трябвало да са завършили двустранните териториални разногласия, преди този момент, сподели още ръководителят на Европейска комисия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР