България Нено Димов: МОСВ не е разрешавало вноса на италиански

...
България Нено Димов: МОСВ не е разрешавало вноса на италиански
Коментари Харесай

Нено Димов: МОСВ не е разрешавало вноса на италиански боклук

България Нено Димов: Министерство на околната среда и водите не е разрешавало вноса на италиански отпадък Министърът не можа да даде точни данни на какъв брой компании у нас са издадени позволения да внасят отпадъци, какво количество и къде е боклукът  Надежда Неменски 18 декември 2019, 13:08  Нено Димов: Министерство на околната среда и водите не е разрешавало вноса на италиански отпадък
Нено Димов: Министерство на околната среда и водите не е разрешавало вноса на италиански отпадък
 Има ли шеф на болница със 100 000 лева заплата
Има ли шеф на болница със 100 000 лева заплата
 Нарушения и печена пуйка подарък в ТЕЛК-Ловеч
Нарушения и печена пуйка подарък в ТЕЛК-Ловеч
 Най-възрастната наказана за наркотрафик: Не съм направила нищо неприятно
Най-възрастната наказана за наркотрафик: Не съм направила нищо неприятно
 Шофьор рита различен, пречи му
Шофьор рита различен, пречи му
 Без вода в Перник през днешния ден, нов режим от понеделник
Без вода в Перник през днешния ден, нов режим от понеделник
 Мръсен въздух и мъгли в сряда, вижте къде
Мръсен въздух и мъгли в сряда, вижте къде
 Половината компании дават коледни <a href=бонуси, някои 1000 лева " >
Половината компании дават коледни бонуси, някои 1000 лева

ОСВ не е давало позволение за вноса на боклука от Италия, италианските управляващи не са ни уведомили за арестуван на противозаконен транспорт за България. Това разгласи при чуването си в Народното събрание по искане на Българска социалистическа партия министърът на околната среда Нено Димов.

„ До този миг в Министерство на околната среда и водите не е постъпвало заявление за единодушие за транспорт с жп превоз на сходен тип боклуци и надлежно не е давано позволение. В качеството си на способен орган

Министерство на околната среда и водите до момента не е уведомявано от италианските способени органи за задържане на противозаконен транспорт ”,

предопределен за България, акцентира министърът.

Пътува ли италиански отпадък за България

Поводът са известия в италиански медии за арестуван трен с 815 тона противозаконен отпадък за България. Димов уточни: „ Контролът по превозване транспорта на боклуци е засилен още тази година, когато за предварителна защита министерството е сезирало контролните органи в лицето на митниците, Регионална инспекция за опазване на околната среда, „ Гранична полиция” за нараснало внимание и зоркост при транспорта на боклуци.

Предприети са и ограничения за понижаване рисковете за здравето и замърсяване на околната среда, произлизащи от боклуци. През септември са били инициирани взаимни инспекции с граничните и митническите пунктове, по черноморските пристанища, откъдето напуща или влиза в страната ни трансграничен транспорт на отпадъци”.

Той обясни, че

според европейски правилник контролът на този стадий е прелиминарен и по документи .

Министерство на околната среда и водите: Няма договаряния боклукът на Рим да идва у нас

Министърът акцентира, че прецизно се следи да не се надвишава потенциалът на получаващите боклуци съоръжения. В случаи на подозрение за сходство на товара и съпътстващите го документи, на подозрение за класификацията на товара като боклук, проверяващите неотложно уведомяват шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда, на чиято територия се прави инспекцията за взимане на решение.

След инспекции и със заповед на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда на 9 септември т.г., да вземем за пример, е спряна работата на инсталацията на „ Брикел” ЕАД, тъй като не извършва изискванията на комплексното позволение, обвързвано с типа на употребяваното гориво, с изключение на позволените въглища.

Рим ще изпраща боклука си в България

Министърът не можа да даде точни данни на какъв брой компании у нас са издадени позволения да внасят отпадъци, какво количество и къде е боклукът .

Това беше и мотив за офанзива от страна на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Отговорът на българското държавно управление е, че Министерство на околната среда и водите не е давало позволение и италианците не са ни уведомили”, заключи тя. „ Не попитахте ли италианската страна правилно ли е, че това количество е за България, кой от двете страни стои зад този канал”, разяснява социалистката. Тя укори екоминистерството, че не е показало никаква самодейност.

„ Контролът е никакъв, митниците дават отговор за митниците, Министерство на околната среда и водите издава позволение единствено по документи, отговорността се трансферира МВР-РИОСВ-кметство” ,

разяснява Нинова. По думите ѝ, България е терен за разиграване на ползи за доста пари. „ Изискваме незабавни ограничения, няма информация или я крият, няма надзор – някой изкарва доста пари от това, българският народ се трови”, заключи водачът на левицата. Нинова даде обещание да внесат предложение за диспути с план на решение на Народното събрание.

Ерменков: Италия праща отпадък в България, горят го в ТЕЦ-ове

Внасят ли отпадък от Италия, с цел да го горят в България

"24 часа ": Боклукът на Неапол и Палермо потегля за България

Съпредседателят на ПГ на „ Обединени патриоти” Искрен Веселинов обърна внимание, че в Италия тече следствие и въобще не е ясно дали този отпадък е предопределен за България. „ Нормалното е институциите, които се занимават с контрола на този развой, да правят взаимни проверки”, уточни той.

Председателят на комисията по околна среда Ивелина Василева напомни, че през юли 2009 година съвсем не е имало построени районни системи за ръководство, уреди, които допускат съответстващо на условията отнасяне на отпадъците. „ Оттогава до момента към този момент имаме 53 районни системи за ръководство на отпадъците, 11 съоръжения за сепариране, 19 – за компостиране, сега се построяват съоръжения за компостиране на зелени и биоразградими отпадъци”, означи тя.

„ За изгарянето сме наясно, че това е опция за генериране на електро и топлоенергия, само че то би трябвало да става единствено при спазване на най-строгите условия

и използването на най-строгите стандарти”, разяснява Василева

Това пък значи праволинеен надзор върху вноса на боклуци, към процеса на изгаряне. Председателят на комисията по околна среда уточни, че е въведено условието инсталациите да бъдат оборудвани с видеонаблюдение. „ Наскоро внесохме предложение за изменение на Наказателния кодекс за недопускане на нерегламентирани практики и строги наказания”, акцентира тя. Предстояло създаването на нов народен проект за ръководство на отпадъците.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: Нено Димов Народно заседание Италия отпадък Корнелия Нинова .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Изпращаме 2019 година като най-бедните в Европейски Съюз  1 Има ли шефове на лечебни заведения с 100 000 лв. заплата  1 Колко би трябвало да се бръкнете за престой в мразовит хотел  1 Изтеглиха над 13 хиляди литра некачествени горива от пазара --> Пaрите ни  Изпращаме 2019 година като най-бедните в Европейски Съюз Изпращаме 2019 година като най-бедните в Европейски Съюз  Има ли шефове на лечебни заведения с 100 000 лв. заплата Има ли шефове на лечебни заведения с 100 000 лв. заплата  Колко би трябвало да се бръкнете за престой в мразовит хотел Колко би трябвало да се бръкнете за престой в мразовит хотел  Изтеглиха над 13 хиляди литра некачествени горива от пазара Изтеглиха над 13 хиляди литра некачествени горива от пазара Не пропускай  Обвиниха бащата на бебето, което почина в злополука с Местан Обвиниха бащата на бебето, което почина в злополука с Местан  <br> Барак Обама: <strong> Жените </strong> са <strong> по-добри водачи </strong> от мъжете <br>
Барак Обама: Жените са по-добри водачи от мъжете
 <br> Мадона с ново <strong> младо гадже? </strong> Певицата в обятията на 26-годишен <br>
Мадона с ново младо гадже? Певицата в обятията на 26-годишен
 <br> Френски замък се <strong> продава за 55 $ </strong> <br>
Френски замък се продава за 55 $
Последни  Нено Димов Димов: Не сме разрешавали вноса на италиански отпадък  Хиляди галактики от ранните години на Вселената Учени снимаха хиляди галактики от ранната Вселена  Ивет Лалова Ивет Лалова свети с луксозна рокля в царския замък  Офанзивата в Ардените Последната борба на Хитлер  Българин във финансов скандал в Австрия с някогашна евродепутатка Българин във финансов скандал в Австрия с някогашна...  <p>Как <strong>да спортувате</strong>, когато нямате&nbsp;<strong>никакво желание</strong></p> Как да спортувате, когато нямате никакво предпочитание  Има ли шеф на болница със 100 000 лева заплата Има ли шеф на болница със 100 000 лева заплата  <p>Откриха натрупа на 15-годишно момче в София</p> Откриха натрупа на 15-годишно момче в София  Нарушения и печена пуйка подарък в ТЕЛК-Ловеч Нарушения и печена пуйка подарък в ТЕЛК-Ловеч  <p>Вижте <strong>луксозния дом</strong> на Джино Бианкалана в <strong>&quot;Бояна&quot;</strong></p> Вижте първокласния дом на Джино Бианкалана в...  Доналд Тръмп Какво би трябвало да знаем за импийчмънта на Тръмп  <p><strong>Различни</strong>, само че <strong>модерни</strong></p> Различни, само че съвременни  <p>Тоалетите, с които <strong>Кейт Мидълтън </strong>впечатли&nbsp;през 2019 г.</p> Тоалетите, с които Кейт Мидълтън впечатли през...  Иван Гешев Иван Гешев постави клетва като основен прокурор  Най-възрастната наказана за наркотрафик: Не съм направила нищо неприятно Най-възрастната наказана за наркотрафик: Не съм...  Няколко коледни цитати за сгряване на душата Няколко коледни цитати за сгряване на душата  <p>Пловдив със сребърна сбирка от 5 медала</p> Пловдив със сребърна сбирка от 5 медала  <p>Колко бързо &bdquo;умират&rdquo; батериите</p> Колко бързо „ умират” батериите  Шофьор рита различен, пречи му Шофьор рита различен, пречи му  <p>Жестоки горещини изтезават Австралия</p> Жестоки горещини изтезават Австралия Всичко от през днешния ден Виц на деня Влиза Вуте в кръчмата и вижда Нане на бара.- Здрасти, Нане… чакай да си поръчам една огромна, преди да се е почнало… Поръчва Вуте и… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Любовниците от Аушвиц: историята, която трогна света  Френско списание от 30-те: София съвсем не е балкански град  Маги Джанаварова за „ Маскираният артист “: Най-много ме разсмя съмнение, че съм Геро Най-много ме разсмя догатката...  Българката, която направи интериора на най-мъжкия Mercedes  Хиляди българи се сбогуваха с великите Deep Purple  Непризнатият, непокорният, неспокойният. Вапцаров Водещи вести  Иван Гешев Иван Гешев постави клетва като основен прокурор  Българин във финансов скандал в Австрия с някогашна евродепутатка Българин във финансов скандал в Австрия с някогашна евродепутатка  Доналд Тръмп Какво би трябвало да знаем за импийчмънта на Тръмп  <p>Вижте <strong>луксозния дом</strong> на Джино Бианкалана в <strong>&quot;Бояна&quot;</strong></p> Вижте първокласния дом на Джино Бианкалана в " Бояна "  Ивет Лалова Ивет Лалова свети с луксозна рокля в царския дворец

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР