"България не заслужава да бъде превърната в кофа за боклук

...
"България не заслужава да бъде превърната в кофа за боклук
Коментари Харесай

Гешев с ново разкритие за Нено Димов: При обиска в дома му открили...

"България не заслужава да бъде превърната в кофа за отпадък или в тоалетна паница. Видях карта на пътя на боклука (от Италия), която ревизираме. Ние не заслужаваме това.

Изпълнителната власт и правосъдната власт в мое лице сме се заели за разкрием, в случай че има закононарушения, без значение кой е отговорен ". Това съобщи основният прокурор Иван Гешев на конференцията във връзка зверското ликвидиране в Галиче.
Той посочи, че при обиска на кабинета на Нено Димов са конфискувани документи и в тази връзка и при положение, че има доказателства за осъществени закононарушения, прокуратурата в негово лице няма да има терзания да повдигне обвинявания.
За първи път Гешев свърза името на министъра в оставка Нено Димов с вкарването на италианския отпадък у нас, за което към този момент се появиха обществени учредения за подозрения, че с позволения на Нено Димов непознатият отпадък е пристигал у нас за горене.

“Дали някой ще бъде арестуван под стража, преценя единствено съдът ", сподели ще основният прокурор във връзка многото мнения, че министърът в оставка Нено Димов е оставен в ареста и въпросите в общественото пространство дали мярката не е пресилена.

Гешев съобщи, че прокуратурата може единствено да изрази мнение, а откакто има доказателства, дали против кмет или министър, той не вижда проблем, откакто е спазен законът да бъде арестуван.

"Това, че си министър или пък прокурор, не ти дава имунитет. Прокурорите и членовете на изпълнителната власт нямат имунитет. Всеки арбитър, прокурор и следовател може да бъде притеглен под наказателна отговорност.

Не виждам спънки и не виждам за какво да не съблюдаваме закона, единствено тъй като някой заема избрана служба. Ние не сме депутати или президенти, с цел да имаме имунитет, добави още Гешев.

Главният прокурор Иван Гешев разпореди Министерство на вътрешните работи и ДАНС да ревизират по какъв начин се съхраняват отпадъците у нас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР