България не успя да запише победа и при гостуването си

...
България не успя да запише победа и при гостуването си
Коментари Харесай

България се спъна и срещу 10 от Литва

България не съумя да запише победа и при гостуването си на новобранеца Литва в III кръг от квалификациите за Евро 2024. Пред 14 230 фенове на ст. " Дариус и Гиренас " в Каунас срещата приключи 1:1. Едвинас Гирдвайнис (15) откри след корнер, а Марин Петков (27) изравни за " лъвовете ". Литва игра с 10 индивида от 17-ата минута, откакто Юстас Ласицкас бе изпъден с пряк червен картон. С жертвоготовност и себераздаване обаче домакините съумяха да завоюват първа точка в Група G.
Срещата мина напълно под превъзходството на българския тим, като събитията се разиграваха в половината на домакините. " Лъвовете " извършиха 19 ъглови удара, направляваха топката в 62% от времето, само че това се оказа незадоволително. Петков вкара втори гол в седем мача за България.
Селекционерът Младен Кръстаич изненада освен с двама дебютанти в стартовите 11 - Иван Дюлгеров и Патрик-Габриел Галчев, само че и с изменена скица. Той стартира с 3-4-3, като Илия Груев (Вердер) бе върнат като централен бранител. Левият бек на Левски Патрик-Габриел Галчев беше изместен в дясната част на ариегарда ни, а в отбора се завърна голмайсторът на efbet Лига Ивайло Чочев, който беше най-хубавият на терена. Така България остава без победа в 17-и следващ мач в квалификации на международно или европейско състезание надалеч от вкъщи.
" Трябваше да бъдем по-агресивни. В първите 15 минути да пресираме по-високо. Не чакахме подобен гол след корнер. След това започнахме да играем по-добре, само че футболът е игра на голове. Това са млади момчета. Нормално е да не отиграват по най-хубавия метод някои обстановки. Ще забележим по какъв начин ще се оправим със Сърбия ", сподели Кръстаич.
" Не е значимо дали ще създадеш, а какъв брой ще реализираш. Не е прелестно, че сме взели единствено една точка, само че ще се опитаме да се изправим ", закани се голмайсторът Петков, който е най-вече запаса в Левски.
" Трябваше да продължим да натискаме и да покажем повече успокоение и креативност, а освен да центрираме, когато нямаме задоволително хора в наказателното поле. Сърбия е мощен тим. Независимо от качеството на двата тима, сме длъжни да покажем 100% от нашите благоприятни условия. Да се борим с повече предпочитание ", счита бранителят Валентин Антов.
" Топката не искаше да влезе. Опитахме се, само че нямахме шанс. Проблемът е, че не побеждаваме. Резултатът е най-съществен, а в този момент го нямаме. Няма какво да губим против Сърбия ", съобщи Груев.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР