България не участва в съвместната доставка на снаряди за Украйна

...
България не участва в съвместната доставка на снаряди за Украйна
Коментари Харесай

Румен Радев от Брюксел: България не участва в съвместната доставка на снаряди за Украйна

България не взе участие в взаимната доставка на снаряди за Украйна дружно с други девет страни, съобщи президентът Румен Радев в Брюксел, където съставлява България на съвещанието на Европейския съвет. 

България се ангажира с производството на снаряди за потребностите на наши сътрудници, в случай че те изискат това, а не за Украйна, добави още той.

Държавният глава посочи, че България ще уголемява потенциала на своята отбранителна промишленост, с цел да попълня своите ресурси и да оказва помощ на другите страни членки да попълнят своите.

Само 17 страни подписаха съглашение за доставки за Украйна, само че България не е измежду тях, сподели президента. България няма да взе участие в тази доставка на снаряди за Украйна. 

„ България е значима част от европейския механизъм за подсилване на мира. Тази самодейност беше основана през 2021 година – една година преди войната в Украйна. Този значим съставен елемент от тази самодейност за подсилване на отбранителните качества на страните от Европейски Съюз е напълно в светлината на европейската визия са стратегическа автономност “, съобщи Румен Радев.

Евролидерите се събраха на двудневна среща, а измежду обсъжданите тематика са продължаващата война на Русия против Украйна, повишение на конкурентоспособността и производството на Европа, провокациите пред енергетиката, миграционният напън.

  Държавният глава Румен Радев съставлява България на съвещанието на Европейския съвет на 23 и 24 март в Брюксел. Преди началото на срещата през днешния ден президентът приказва пред публицисти. 

Сред тематиките на срещата на държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз са продължаващата война на Русия против Украйна, повишение на конкурентоспособността и производството на Европа, провокациите пред енергетиката, миграционният напън и други тематики от дневния ред на Европейския съюз.   

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР