България не трябва да се оправдава за санкционираните по списъка

...
България не трябва да се оправдава за санкционираните по списъка
Коментари Харесай

ГЕРБ за скандала "Магнитски": Карат ни да се подценяваме и оправдаваме

България не би трябвало да се оправдава за глобените по листата " Магнитски ", хората не би трябвало да са се усещат като " втора употреба " или " слаб студент ". Това разясниха в изявленията през днешния ден зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и Екатерина Захариева от същата партия.

Сред глобените от Съединени американски щати за корупция предходната седмица е дългогодишният министър на финансите от ГЕРБ Владислав Горанов. България е водач в Европейски Съюз по брой жители, глобени в Съединени американски щати за корупция - осмина от общо девет души. Дончев сподели, че водачът на партията Бойко Борисов е бил осведомен авансово за включването на Горанов в листата, само че позволи, че самият Горанов не е бил предизвестен. Самият Борисов през вчерашния ден в изявление за Би Ти Ви сподели, че преди оповестяването на листата - " в сряда, петък и понеделник ".
Пред Би Ти Ви Дончев съпостави усещането на българите на свадите и със глобите " Магнитски ", и с отлагането на участието в Шенген и еврозоната с намаленото самочувствие на студент, комуто всички и изключително преподавателите, непрекъснато повтарят, че се оправя неприятно. " Опасявам се, че с България се случва същото: получаваме един отчет, още един и още един, наказания " Магнитски ", нови наказания и разновидността е да станем още по-лоши ", сподели Дончев. Разви и противоположната теза, " като общество да посочим какво е сбъркано, тъй като е мъчително някой извън да ни споделя кой е прав и кой крив ". А кой е отговорен да кажат българските институции.

Екатерина Захариева пред " Дарик " също разяснява, че описът няма юридическа стойност, а органите би трябвало да си свършат работата. Едновременно с това добави, че " никой в Европа не подчертава това, ние си подчертаваме ", а също, че " непрекъснато се подценяваме ". " Не желая младежите да порастват с чувство, че са втора употреба хора и трета ръка европейци ", сподели Захариева в изявлението, чийто хазаин бе Нов български университет и се организира в наличието на студенти. По думите й нито ГЕРБ, нито Горанов имат защо да се оправдават, а самият Горанов към този момент е дал пояснения по а плащани милиони левове в брой.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР