България не трябва да кандидатства, за да влезе в Шенген.

...
България не трябва да кандидатства, за да влезе в Шенген.
Коментари Харесай

Гърдев: България не трябва да кандидатства за Шенген, влизането ни се полага по договора с ЕС

България не би трябвало да кандидатства, с цел да влезе в Шенген. Това е част от подписания контракт за влизане в Европейски Съюз. Това съобщи дипломатът Димитър Гърдев в студиото на “Офанзива ” по NOVA NEWS. “Ние изпълняваме всички условия на външа граница, само че не се употребяваме с тези привилегии, които има шенгенското пространство ”, безапелационен бе той. 

 

“Единствената страна, която не е трансформирала позицията си от 2011 година е Нидерландия ”, сподели още той и добави, че “въпросът с Шенген не е политически. Той е по контракт ”. 

 

По думите му сега се създават нови правила за влизане в Шенген поради механизъм за мониторинг, който Нидерландия слага върху Гърция след бежанската вълна. “Ще се окаже, че ние би трябвало да отговаряме по един подобен механизъм, който няма направени правила, само че ще се желае отчет ”, позволява дипломатът. 

 

Той сподели още, че Нидерландия ясно е декларирала, че се стреми да промени Шенген. 

 

Относно деветия пакет от наказания, който Европейски Съюз постанова на Русия, Гърдев разяснява, че са нужни “адекватни и своевременни ограничения ”, тъй като “цялата енергийна политика на Европа по отношение на Русия тотално се трансформира ”.

 

Според него дерогацията е краткотрайна мярка и “не взема решение въпроса ”.
 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР