България не трябва да бъде оставяна сама да охранява външната

...
България не трябва да бъде оставяна сама да охранява външната
Коментари Харесай

ЕНП: България не трябва да бъде оставяна сама да охранява външната граница на ЕС

" България не би трябвало да бъде оставяна сама да охранява външната граница на Европейски Съюз и е належащо за задачата да се обезпечат средства от европейския бюджет ", съобщи на конференция евродепутатът от Европейската национална партия Йерун Ленарс. Той посочи, че позицията на парламентарната група се чака да бъде одобрена в сряда, написа Българска телеграфна агенция.

Според него е непочтено ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да споделя, че отбраната на границата сред България и Турция е водеща европейска задача, само че никой в Европейски Съюз да не желае да поеме съответната отговорност. " Ако това е значима задача, както споделя Фон дер Лайен, обвързване и отговорност на Европейски Съюз е да помогне на страните по външната граница, като им даде уместно европейско финансиране ", настоя Ленарс.

" Има средства в Европейски Съюз - милиарди евро са планувани за въпросите на миграцията и за вътрешни работи, тези средства са изцяло подобаващи за сходни разноски ", разясни той. " Финансирането на гранични огради към този момент не може да бъде табу за Европейска комисия, както до момента ", добави евродепутатът.

" Турция и Беларус употребяват мигрантите за свои политически цели ", разяснява Ленарс. Той уточни, че в последно време в Европейски Съюз се следи годишен растеж от 60 на 100 на новопристигналите нелегално мигранти и посочи, че това са главно мъже от Бангладеш, Грузия и Мароко. По неговите думи е належащо да се положат повече старания страните, откъдето идват мигрантите, да одобряват назад тези, за които се реши, че няма учредения да останат в Европа. Евродепутатът добави, че две от всеки три молби за леговище в Европейски Съюз биват отхвърлени, само че 600 хиляди мигранти към момента чакат решение.

Според ЕНП е належащо до изборите за евродепутати следващата година да бъдат въведени нови миграционни правила, в това число за държанието на неправителствените организации, които " избавят " мигранти . Парламентарната група чака също да бъде преразгледан въпросът за така наречен горещи точки, в това число по Южното Средиземноморие, където мигрантите авансово да подават молби за протекция в Европейски Съюз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР