България не се превръща в президентска република, а просто от

...
България не се превръща в президентска република, а просто от
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: България от ден на ден престава да бъде държава

България не се трансформира в президентска република, а просто от ден дневно престава да бъде страна. Това мнение изрази пред News.bg преподавателят по конституционно право в СУ " Свети Климент Охридски " проф. Пламен Киров за невъзможността да се сформира държавно управление у нас.

Според него " Продължаваме промяната " нямат късмет да сформират държавно управление на малцинството. Ако имаха късмет, нямаше да оповестят претендента си за министър председател Николай Денков още преди да им бъде връчен мандатът. Надали - когато излезеш с една кандидатура и тръгнеш около нея да търсиш поддръжка в Народното събрание за сформиране на държавно управление, не може да се получи нещо позитивно като опит да се образува парламентарен кабинет, изясни той.

Проф. Киров уточни, че от Политическа партия обръщат по този начин нещата, че каруцата идва пред коня и слагат условия да предложат държавно управление на малцинството, което значи, че те не работят в посока на това да се образува парламентарно болшинство. Те разчитат на това да предложат държавно управление на Политическа партия и Демократична България и някой от останалите парламентарни групи да се излъже да поддържа това държавно управление, тъй като те си мислят, че ще предложат безспорни потенциали - този номер в Народното събрание не може да мине, не е минавал и няма да може да мине и този път, акцентира проф. Киров.

Той посочи, че  " тупането на топката "  е обезпечаване на време на една улица в столицата - ул. " Козяк " (б.р. там се намира Американското посолство), да активизира старания, тъй че да натисне и да образува държавно управление с третия мандат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР