България не се е отказала от борбата за домакинството на

...
България не се е отказала от борбата за домакинството на
Коментари Харесай

Борисов пред „Ханделсблат: България не се е отказала от борбата за завода на „Фолксваген


България не се е отказала от битката за семейството на новия авто цех на „ Фолксваген ". Това показва министър-председателят Бойко Борисов в изявление за немското икономическо издание „ Ханделсблат ". По думите му България не се тормози от конкуренцията на Турция.

През последните седмици се появиха редица медийни изявления, съгласно които заводът на най-големия немски производител на коли ще бъде издигнат в Турция - край Измир. Инвестицията е за близо милиард и половина евро.

В изявление за авторитетния вестник българският министър председател Бойко Борисов твърди, че страната ни е най-хубавата локация за вложения в района.

Инвестицията в България би била позитивен сигнал към цяла Източна Европа, счита Борисов. И акцентира преимуществата на България: данъчна система, държавни помощи и добра транспортна връзка. „ Правителството ще изчерпи всички благоприятни условия за държавни дотации, които са разрешени от законодателството на Европейски Съюз - това сме декларирали на „ Фолксваген “, дава обещание министър председателят в писменото изявление. „ Ще покажа, че съм най-лоялният сътрудник на международните колоси в автомобилостроенето “, цитира „ Ханделсблат “ Борисов.

В същото време от централата на „ Фолксваген “ във Волфсбург още веднъж подчертаха, че окончателното решение за новия цех на концерна не е взето. То се чака при започване на септември. „ Предстоят договаряния с любимците “, съобщи говорителка на концерна.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР