България не само на три морета, но и на Тихия

...
България не само на три морета, но и на Тихия
Коментари Харесай

Презентация на българска кохо сьомга в резиденцията на американския посланик

" България освен на три морета, само че и на Тихия океан " - по този начин шеговито може да бъде показан новият артикул на българското дружество Кохоферм.

Първата в Европа плантация за тихоокеанската сьомга проработи в самоковското село Горни Окол, а неотдавна резиденцията на американския дипломат в България Негово Превъзходителство Ерик Рубин стана хазаин за презентация на първата продукция от кохо сьомга у нас. На нея участваха и представители от Министерство на земеделието, Държавен фонд " Земеделие ", комерсиалните вериги и ресторантьорския бизнес.

Качествата на екологично чистата тихоокеанска риба, която съдържа два пъти повече потребни омега мазнини спрямо атлантическата, бяха показани от началник Петър Михалчев. Той впечатли гостите на събитието с оферти като поширана сьомга в соев сос, пушена сьомга в цитрусов сос, чипс, пелмени с кайма от риба.

Кохо сьомгата се отглежда на правилото на органичното произвеждане с непрекъснат надзор и филтриране на водата. В рециркулационна система с рейтинг " Най-добър избор " се употребява биофилтър със специфични бактерии, които разграждат нитратите и нитритите. Използването на антибиотици би унищожило тези бактерии и това изяснява за какво рибата на Кохоферм има рейтинг " Най-добър избор " по програмата Seafood Watch® на Monterey bay Aquarium.

Реализацията на изцяло новия за България и Европа план започва през 2015 година с финансиране от Българска банка за развиване и с поддръжката на комерсиалния отдел към Посолството на Съединени американски щати, който улеснява контакта им с американската компания Water Management Technology - вносител на технологията и рециркулационната система, в която се отглежда рибата. Първата продукция на пазара може да чакаме за Никулден.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР