България не обсъжда, няма намерение да изпраща, няма намерение да

...
България не обсъжда, няма намерение да изпраща, няма намерение да
Коментари Харесай

Тагарев: България няма намерение да изпраща български военнослужещи в Украйна

България не разисква, няма желание да изпраща, няма желание да разисква изпращането на български военнослужещи в Украйна. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев по време на чуването в Народното събрание. Не сме обсъждали двустранно съглашение в областта на сигурността с Украйна, добави министърът.

Депутатите изслушват Николай Денков и Тодор Тагарев  заради казаното от премиера по време на визитата му в Украйна, че България ще разиска подписването на двустранно съглашение за сигурност с Киев, както и за интернационална конференция в поддръжка на Украйна в Париж. Изслушването е по искане на „ Българска социалистическа партия за България “.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи преди дни, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не трябва да се изключва в бъдеще, само че че на този стадий " няма консенсус " за сходно решение, съобщи Франс прес. " Днес няма консенсус за изпращане на сухопътни войски по формален, признат и утвърден метод. В дълготраен проект обаче нищо не трябва да се изключва. Ще създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме, че Русия няма да може да завоюва тази война ", изясни френският президент в края на интернационална конференция в поддръжка на Украйна в Париж.

" Срещата в Париж беше работна среща за продан на отзиви. Тя не е била планувана да взема решения и да подписва каквито и да е било документи. Аз няма какви документи да подпиша на тази среща ", изясни Тагарев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР