България не направи достатъчно, за да влезе сериозно в състезанието

...
България не направи достатъчно, за да влезе сериозно в състезанието
Коментари Харесай

Вигенин оплю хората, подготвили кандидатурата ни за ЕАЛ

България не направи задоволително, с цел да влезе съществено в надпреварата за седалище на Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ - ЕМА). Това съобщи пред БНР ръководителят на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове в Народното събрание Кристиан Вигенин. Според него би трябвало да се потърси отговорност от хората, подготвяли българската кандидатура за домакинство на организацията.

Българската кандидатура за домакинство на Европейската организация по медикаментите е с най-ниска оценка – това демонстрира вътрешно изследване в самата организация, изпратено до Европейска комисия и оповестено през вчерашния ден.

Според направения отчет нашата кандидатура покрива единствено 2 от 30-те критерия - разполагаме с задоволително офиси, а и чиновниците биха имали добър достъп до здравна грижа и обществена сигурност за децата и фамилиите си. Сред слабите оценки, които София получава, са неспособност да се обезпечи безжичен интернет за чиновниците на организацията и обезсърчителен публичен превоз от препоръчаното седалище в „ София Тех Парк “ до летището. В офертата ни липсвала и информация за жилищата наоколо.

"Още второто държавно управление на господин Борисов подходи несериозно към тази тематика, а когато настоящето държавно управление встъпи в служба, изчака до последния момента, с цел да изпрати официална кандидатура от четири страници, която беше цялостна и с правописни неточности на британски. При подобен метод няма по какъв начин на нашата кандидатура да се гледа съществено. След това се позамаза ситуацията, само че първото усещане също е значимо ", разяснява Вигенин.

"В тази борба влязохме безусловно неподготвени и на олимпийския принцип, наподобява – просто, ей по този начин, с цел да участваме. То това го сподели самото кандидатстване в последния миг с тия четири, бих ги нарекъл нещастни страници, които най-малко да бяха минали през човек, който приказва добре английски… ", заключи Кристиан Вигенин.

"От Комисията по европейските въпроси оферират да бъде преформулирано мотото на председателството ни - “Съединението прави силата ". Мотото, както беше препоръчано в превод на британски език, считаме, че то не предава тъкмо смисъла на понятието "Съединението прави силата ", също така, като мото, не звучи добре ", добави още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР