България не може да се мери с отбори като Унгария

...
България не може да се мери с отбори като Унгария
Коментари Харесай

Кръстаич: Това са най-добрите футболисти, с които България разполага

България не може да се мери с тимове като Унгария сега и мачът в Будапеща го е посочил. Това съобщи селекционерът на националния отбор по футбол Младен Кръстаич след в европейска подготовка.

Отборът на сръбския треньор записа второ следващо проваляне в група G и към този момент е с дребни шансове за класиране на европейското.

" За страдание нямам лукса да разполагам с играчи, които се състезават в огромни клубове и играят на най-високо равнище, също така имахме проблеми с контузени играчи ", стартира Кръстаич пред кореспонденти, пробвайки да оправдае тежкото проваляне.

Той изрази страдание още, че футболистите от България не могат да играят два следващи тежки мача в границите на няколко дни. " За страдание множеството играчи играят в българското състезание и не са привикнали да играят на подобен висок темп, а тежкият мач с Черна гора ги изцеди ".

" Играчите, с които разполагаме имат своите качества - те обаче са неопитни и когато се изправят против футболисти от висока класа от време на време не съумяват да се оправят с тях. Някои от тях играят, а други не, във вътрешното състезание, само че това са играчите, с които разполагаме и както съм казвал имат своето бъдеще ", добави Кръстаич.

 Футболните национали изгубиха тежко от Унгария Футболните национали изгубиха тежко от Унгария

Сръбският треньор изясни, че Унгария е отбор, който може да бъде даван за образец за напредък. " Те го направиха като усъвършенстваха вътрешното си състезание ".

" Що се отнася за нашия тим още при идването си споделих, че в случай че се играе както до момента, не бих пристигнал. Идеята е да има смяна, само че са нужни години, с цел да се построи такава игра, че България да се опълчи на тимове като Унгария или Сърбия. Реално това е най-хубавото, с което разполага България сега ", сподели още Кръстаич.

" Не единствено в България, само че и в Сърбия и други сходни страни тренорът постоянно е отговорен. Що се отнася за опитните играчи - те имат качества и експедитивност. В момента по-добри от тях нямаме. Младите, като се изключи две, три момчета, които липсваха поради травми - това са играчите, с които разполагаме. Искам да работя с тези, които имам разполагаем и с тях да изградим тим за бъдещето ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР