България не може да ремонтира своите дефектни ракети за зенитните

...
България не може да ремонтира своите дефектни ракети за зенитните
Коментари Харесай

Тагарев: Русия отказа да ремонтира ракетите С-300 още преди войната

България не може да ремонтира своите дефектни ракети за зенитните комплекси С-300 заради отвод от страна на Руската федерация още преди началото на войната в Украйна. Това разгласи министърът на защитата Тодор Тагарев.

Той акцентира, че ракетите са неизползваеми и няма късмет те да бъдат ремонтирани. Министърът съобщи, че се надява Народното събрание да одобри плана за капиталов разход за закупуване на бойните машини „ Страйкър “ за потребностите на Сухопътните войски преди излизането си във почивка поради предизборната акция.

Тодор Тагарев и министърът на защитата на Северна Македония Славянка Петровска посетиха полигона в Ново село и организираха срещи с македонски и български военнослужещи от състава на многонационалната бойна група.

" Ние тук сме очевидци на действително приложение на концепцията за нараснала зоркост на НАТО и за създаване на многонационалните бойни групи, които са детайл от потенциала за въздържане и защита на източния фланг на НАТО. Тук, както стана ясно работят 7 страни, като водеща страна е Италия, с доста сериозен потенциал. Но всеки принос на наш съдружник за отбраната на НАТО и на нашата територия е скъп, в това число и на военнослужещите от Северна Македония ", сподели министърът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР