България не може да ремонтира своите дефектни ракети за зенитните

...
България не може да ремонтира своите дефектни ракети за зенитните
Коментари Харесай

Тагарев: Русия отказа да ремонтира ракетите ни С-300 още преди войната в Украйна

България не може да ремонтира своите дефектни ракети за зенитните комплекси С-300, заради отвод от страна на Руската федерация още преди началото на войната в Украйна , показа министърът на защитата Тодор Тагарев пред Нова телевизия. Той акцентира, че ракетите са неизползваеми и няма късмет те да бъдат ремонтирани.

Тагарев разгласи, че военното министерство е готово да реализира. Същевременно се чака Народното събрание да утвърди, които ще бъдат доставени с цялостно съоръжение от Съединени американски щати.

Министърът също по този начин осведоми, че държавното управление инициира обзор на отбранителната политика на страната в светлината на новата геополитическа конюнктура и военните дейности в района.

По думите му предният обзор е стартират през 2019-та година. " Преди съветската експанзия, преди тази качествена смяна на средата за сигурност, несъмнено има нови условия към нас, ние би трябвало да вършим доста нови неща. Прегледите до в този момент са вървяли по най-малко година, само че ние нямаме този разкош - би трябвало доста по бързо да вземе съответните решения ", разяснява министърът.

Днес министър Тагарев, дружно с министъра на защитата на Република Северна Македония, Славянка Петровска, ще посетят военната база край Ново село, където ще се запознаят с работата на многонационалните бойни групи, ситуирани на територията на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР