България не може да продава руски петрол на трети страни,

...
България не може да продава руски петрол на трети страни,
Коментари Харесай

ЕК: България не може да препродава руски петрол, дори преработен

България не може да продава съветски нефт на трети страни, в това число в случай че е модифициран. Това се споделя в отговор на представител на Европейската комисия (ЕК) на въпрос на Свободна Европа.

В понеделник управлението на рафинерията „ Лукойл Нефтохим Бургас “ съобщи, че се е договорило със служебното държавно управление да трансферира цялата си икономическа активност в България и да заплаща налозите върху облагата си в страната. В подмяна на това кабинетът даде обещание да разреши на компанията да продължи да внася съветски нефт до края на 2024 година, както и да изнася артикули, добити от преработката на съветския петрол.

Европейският съюз вкара възбрана за вноса на съветски нефт след началото на съветската военна експанзия против Украйна. Поради характерното географско разположение на България, беше планувана специална дерогация (изключение) на възбраната за импорт на недопечен петрол и на петролни артикули за стеснен интервал. Това се припомня в отговора на Европейската комисия.

„ Целта на дерогацията е България да се доставя с нефт заради характерната ѝ обстановка, а не да го продава на други страни членки или на трети страни, в това число в случай че е модифициран ”, написа в отговора на представител на Комисията
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР