България не може да приеме като гаранция каквато и да

...
България не може да приеме като гаранция каквато и да
Коментари Харесай

Ковачев: Макрон не може да гарантира интересите ни за РСМ

България не може да одобри като гаранция каквато и да била джука или писмена декларация. Декларация от името на президента на Франция Еманюел Макрон, или от името на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, или от който и да било не е никаква гаранция.

Това съобщи в изявление за БГНЕС евродепутатът Андрей Ковачев , заместник-председател на Европейската национална партия и един от огромните познавачи на българо-македонските връзки.

Ковачев разяснява пред БГНЕС идната аудиенция на президента Румен Радев и премиера Кирил Петков във Франция. Там се чака те да одобрят предложение на президента Макрон, което да вдигне ветото за започване на договарянията на районен съд Македония за участие в Европейски Съюз.

„ За нас гаранция може да бъде единствено в случай че нашите точки от Рамковата позиция и Декларацията на българския парламент, както и детайлите от Договора за другарство и добросъседство бъдат включени в преговорната рамка, която да бъде призната от всички страни-членки “, акцентира българският евродепутат.

Ковачев означи, че от страна на Скопие няма нито на сантиметър мърдане по нито една от тематиките, които са значими освен за България, само че и са свързани с съществени европейски и човешки полезности.

„ Фалшификацията на историята води до дискриминация в днешния ден. За това ние нямаме културно-исторически спор с елита на РСМ, а проблеми свързани с човешките права, с дискриминирането, която е разследване на фалшификацията и на образованието, водещо до дискриминация “, съобщи европейският народен представител.

Той добави, че България има консолидирана позиция за началото на договаряния на РСМ с Европейски Съюз, която не е единствено на ръководещите.

„ Нашата позиция е, че препоръчаните от нас точки би трябвало да бъдат включени в преговорната рамка за присъединение на РСМ, която да бъде призната от всички страни-членки в съвета. Ако президентът Макрон има нещо ново да каже на България, то би трябвало да го знаем. Но по никакъв метод не би трябвало да се съгласяваме, в случай че някой ни спусне нещо извън и каже извиквам, с цел да ви дам това, което би трябвало да приемете “, безапелационен евродепутатът.

Според него сега няма изясненост по отношение на предложенията на стопанина на Елисейския замък.

„ Абсолютно неразбираемо е към настоящия миг какво ново има да каже президентът Макрон, какво в Скопие са приели, тъй като те са страната претендент и би трябвало да създадат всички стъпки, с цел да преодолеят омразата, дискриминирането и фалшификацията на историята, всичко обвързвано с наследството на югославския комунистически режим “, заключи Андрей Ковачев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР