България не може да приеме европейски санкции срещу Русия в

...
България не може да приеме европейски санкции срещу Русия в
Коментари Харесай

Радев: България ще наложи вето срещу санкции срещу Русия в областта на ядрената енергетика

България не може да одобри европейски наказания против Русия в региона на нуклеарната енергетика, тъй като това ще повлияе директно на нашата енергетика. Затова, в случай че се стигне до такава степен, страната ни ще наложи несъгласие.

Това съобщи президентът Румен Радев преди изключителното съвещание на Европейския съвет, което се организира на през днешния ден и утре в Брюксел, съобщи OFFnews.bg.

" Отчитаме всички вероятни области, където това може да стане, само че там, където са застрашени нашите ползи, изключително в региона на нуклеарната енергетика, ние сме доста деликатни и следи нещата ", каза Радев.

В заседанието на Европейския съвет взе участие и президентът на Украйна Володимир Зеленски.

" Служебното държавно управление извърши решението на Народното събрание да се изпрати въоръжение от запасите на българската войска. Надявам се държавното управление да прояви разсъдък и в бъдеще това да не се позволява ", сподели Радев.

Той добави, че България ще продължи да оказва помощ на Украйна и украинските бежанци у нас, само че е време да се набележат ограничения за прекратяването на спора. На съвещанието на Европейския съвет се чака Радев да призове Европейски Съюз да употребява цялата си мощ и принадлежности за фокусиране на дебата в посока прекратяване на военните дейности.

" Все по-рядко слушам апели за мир, а единствено за победа без някъде някой да е дефинирал какво значи победа ", допълни той.

На съвещанието на Европейския съвет Румен Радев ще сложи изключително казуса с повишената експанзия и ескалираща антибългарска акция в Република Северна Македония. Държавният ни глава ще изиска Европейски Съюз да наложи мониторинг, който да подсигурява спазването на правата на македонските българи.

" Антибългарската акция в Северна Македония към този момент води до закононарушения от ненавист – палежи и пукотевица против български клубове, физическо принуждение. Очаквам безапелационна и институционална реакция от управляващите в РСМ и незабавни дейности за откриване на причинителите. За страдание, все още не виждам политическа воля и е налице разминаване сред политическите упоритости и поетите задължения от страна на РСМ и действителността, в която живеят македонските българи там. Отричането на съществуването на тези проблеми единствено отсрочва решението, води до още закононарушения и чувство за безотговорност и единствено подтиква закононарушенията от ненавист ", сподели Радев
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР