България не може да бъде част от НАТО без реални

...
България не може да бъде част от НАТО без реални
Коментари Харесай

Радев: Агресията в Украйна поставя остро въпроса за нашата сигурност

" България не може да бъде част от НАТО без действителни и модерни оперативни качества ". Това съобщи президентът Румен Радев след среща с президента на Република Полша Анджей Дуда, който е на работно посещаване у нас. 

По думите на Радев съветската експанзия в Украйна слага остро въпросът за нашата сигурност.

" Особено сериозен в България е казусът с изтребителната авиация. Оперативна подготвеност на ескадрила F-16 може да чакаме вероятно към 2030 година ", акцентира той.

" Ако не бъде решен незабавно казусът с изтребителната авиация, рискуваме да загърбим нашата 110 годишна военна авиация, да се молим на комшиите да поемат нашите задължения, да загубим въздушен суверенитет, да абдикираме от нашите съюзнически отговорности и не на последно място да компрометираме и самия план за F16, тъй като няма да има кой да лети на него и да го обслужва ", безапелационен е президентът.

Той благодари на полския президент за неговата подготвеност неотложно експертни екипи да обсъдят опцията за оказване на подпомагане за поддръжката на МИГ-29 с опциите на полската промишленост и военновъздушни сили.

Очаквайте детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР