България не е застрашена от енергийна криза, а от Кирил

...
България не е застрашена от енергийна криза, а от Кирил
Коментари Харесай

България не е застрашена от енергийна криза, а от Кирил Петков и компания: Борисов

" България не е застрашена от енергийна рецесия , а от Кирил Петков и компания. Днес може да взимаме газ и от Гърция, и от Турция, и отвред... За задачата обаче трябваше да имаме мислещ министър, само че когато прякорът му е Кеша…

 

Актуални са думите ми отпреди, че България е 100% диверсифицирана. На 31 декември трябваше да е подготвена и гръцката връзка. Сега от 22 страни, които търгуват с Русия, газът е спрян единствено на България ". Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещаване в Бургас в сряда.

 

 

Според него българите ще платят " страховита цена за това, че некомпетентни хора попаднаха инцидентно в ръководството, всички ще платим, че докарахме смяната - ще създадат нови олигарси или ще се върнат старите ".

 

" Помните ли, когато ви показвах реверсивните компресори и подменихме десетки от тях с най-мощните, с цел да може да вкарваме от България в Турция и от Турция в България? В Румъния в Сърбия – 100% диверсификация ”, разяснява Борисов.

 

Според него " потребният ход е незабавно да си отиват и да идва способен човек, който още през днешния ден да реши въпроса ”.

 

Бившият енергиен министър Делян Добрев изрази подозрение, че страната ни не е разкрила своя сметка в " Газпромбанк " съзнателно.  " Това е идната стъпка след уволнението на Николай Павлов. Не желаят да го има съветския газ, с цел да купуват газ от медиатори, а той ще е два пъти по-скъп. Това безусловно ще значи заличаване на стопанската система на България ", безапелационен бе Добрев.

 

Борисов разяснява и идното посещаване на българска делегация в Украйна. " Отиват там, с цел да си вършат селфита, да се снимат със Зеленски ", безапелационен бе водачът на ГЕРБ.

 

Запитан дали и по кое време предвижда да има идни избори, той отговори: " Виждам най-накрая президентът Радев, това което ни натресе, да си го отзове, да събере политическата класа, водачите, тези, които знаят и могат, да им сложи задача и в рамите на този парламент е най-добре ”.

 

 

Севделина Арнаудова разяснява думите на Кирил Петков от по-рано през днешния ден. " След милиардите, изхарчени за " Турски поток ”, виждаме политиката на ГЕРБ до каква степен ни докара. Да, нямаме три милиарда в хазната и нямаме диверсификация, само че имаме джип на " Аркад ” в гаража на госпожа Арнаудова ”, сподели Петков при започване на съвещанието на Министерския съвет.

 

 

" Радвам се, че най-сетне министър председателят осъзна, че не е

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР