България не е взимала решение за експулсиране на руски дипломати

...
България не е взимала решение за експулсиране на руски дипломати
Коментари Харесай

България няма да експулсиране руски дипломати заради случая Скрипал

България не е взимала решение за експулсиране на съветски дипломати поради случая " Скрипал ", обявиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Изявлението е във връзка обява на вестник " Таймс ", в която се показва, че Съединени американски щати и до 20 европейски страни, измежду които и България, се готвят да експулсират съветски дипломати, свързани с съветските разследващи мрежи.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява обявата и акцентира, че към сегашния миг няма нарушение на националната сигурност, с цел да се пристъпи към такива дейности.

Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ: Ще има единна позиция на Европейски Съюз. Знаете, че единствено преди дни завърши Съветът на водачите и България като член от европейското семейство, несъмнено, че постоянно сме солидарни към единната позиция, която показва Европейски Съюз и това, което беше изразено от Англия, знаете че беше подкрепено от всичките велики сили. Знаем, че това са страните, които изповядват европейските демократични полезности. Така, че в тази посока няма какво повече да се разяснява. А що се касае до България дали ще изгонва, несъмнено, че когато има нарушение на националната ни сигурност, се подхващат съответните дейности от способените органи. Към сегашния миг нямаме такива данни, с цел да пристъпим към такива действия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР