България не е взела сериозни мерки, за да се подготви

...
България не е взела сериозни мерки, за да се подготви
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Целта на Путин е смяна на Володимир Зеленски

България не е взела съществени ограничения, с цел да се приготви за обстановката, която е сега. Това разяснява в предаването „ Здравей, България” по " Нова телевизия " някогашният боен министър Велизар Шаламанов.

„ Целта на интервенцията не е отбраната на съветски жители, а промяна на ръководството в Украйна, спиране на процеса на развиването ѝ като страна, която се стреми да е част от НАТО и Европейски Съюз, и превръщането ѝ в марионетна страна, посредством която Русия ще дестабилизира всички страни, граничещи с Украйна”, разяснява Шаламанов.

„ Единственият метод тази цел да не бъде реализирана, тъй като след нея ще последват и други цели, които засягат сигурността и развиването, в това число на България, е съпротивата на украинската войска и прекъсването на това съветско настъпление. Трябва цялостна готовност на Украйна и помощ от Европейски Съюз и НАТО”, счита някогашният боен министър.

„ Възможността Украйна да се оправи, благодарение на НАТО, е залогът за бъдещото развиване на Европа, такава каквато я желаеме. Алтернативата е – Европа, сложена под непрекъснат напън от все по-агресивна Русия”, изясни той.

Шаламанов напомни и за вероятната бежанска вълна. В Украйна има 200 000 българи, би трябвало да сме готови за тях, счита някогашният боен министър.

Той не чака да се стигне до големи мащаби или трета международна война.

„ Разузнаването на Съединени американски щати и Англия добре се оправя. Но отново споделям, огромният залог е дали Русия ще успее да промени ръководството на Украйна, да я върне в орбитата си на въздействие и в този случай това е въпрос, който ще дефинира бъдещето на Европа”, счита Шаламанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР