България не е втора ръка държава в Европейския съюз. Това

...
България не е втора ръка държава в Европейския съюз. Това
Коментари Харесай

Премиерът Донев: На Украйна сме предложили оръжие за обучение, тази помощ ни е поискана

България не е втора употреба страна в Европейския съюз. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев по тематиката Шенген в предаването „ Тази събота “ по БТВ.

 

" Опитваме да водим политика, която отстоява националния интерес. До последно не сме се отказали да водим диалог с Европейски Съюз за Шенген. България би трябвало да работи за това другите държави- членки да схванат какъв е националния интерес на България ",  сподели още министър председателят.

Този интерес е и общоевропейски. Това, което бе изтъкнато като запаси от страна на Нидерландия, комфортно слага въпроса за механизма за съдействие и оценка. България е правова страна. Не бих споделил, че е корумпирана. Има обособени практики и се надявам органите да ги разкрият. Така ще потвърдим, че българските лица, които заемат висши държавни длъжности отговорят на етичните стандарти и правила. И няма практики, които сочат за корупция.

Очаквах, че чуването в Народно събрание във връзка с Шенген ще се трансформира в политически пиар на гърба на служебното държавно управление. Шенген се трансформира в общонационален приоритет и това е тематиката, която би трябвало да се разиска. Не одобрявам упреците на Българска социалистическа партия и Политическа партия за това, че не сме си свършили работата. Служебното държавно управление засилва всичко, което не бе осъществено от предходното постоянно държавно управление на премиера Петков.

 

Разработихме нови законопроекти, които бяха прегледани от Министерски съвет и импортирани в Народно събрание. Показаха.ме, че това са законопроекти, които служебното държавно управление е създало това, което обществото чака от Народно събрание да одобри. Става дума във връзка с господство на правото, битката с корупция, отбрани на персоналните данни. Това е работа, която свърши служебното държавно управление. Предходното държавно управление не бе свършило нищо по Шенген.

Не бих коментирал репликата на Румен Радев. не бих желал да разясня изявлението и внушенията на нидерландския министър-председател на фона на гибелта на тримата гранични служители на реда, дали живота си при възпирането на мигранти. Ние не сме претърпели неуспех. Ще бъдем член на Шенген, уверен съм. Бойкот в политиката - това се неща, които изискват по-друга просвета и връзки сред страните. Бойкот е много мощна дума. Но ние ще предприемем нашите дипломатически стъпки във връзка с продължение на разговора с двете страни, които са резервирани към нас.

Трябва да се знае къде са пропуските в шенгенската зона.

Нямам забележки към министрите на вътрешните и външни работи. Те свършиха голям по размер работа. Това, което се свърши през последните дни е невиждано.

Проверки се правят. Не е стреляно на българската граница. Оценката на австрийския дипломат е, че се съблюдават най-високите стандарти по запазване на европейската граница.

Предишното държавно управление бездействаше на “Капитан Андреево ”. Направиха си пиар акция. Действията им не водеха до това страната да си върне фитосанитарния надзор. По време на служебното държавно управление бе засилен фитосанитарния надзор. Там към този момент е единствено страната. Заварихме километрични опашки на “Капитан Андреево ”.

Шарлатаните дават обещание на жителите неща, граничещи с популизъм, с невъзможното. Правят го, с цел да си вдигнат рейтинга. Това не работи в интерес на хората, в противен случай. Вреди на хората, тъй като не дава отговор на публичните упования.

С президента Румен Радев поддържаме постоянни контакти, само че той не се меси в работата на служебния кабинет. Два-три пъти се чуваме и виждаме на седмица. Проблемите, пред които е изправена страната са доста. Това е естествения звук. Не бих споделил, че президентът се меси в работата на служебния кабинет. Съгласно Конституцията президентът е този, който назначава в служебното държавно управление. Оставки на министри могат да се желаят както от президента, по този начин и от министър-председателя. Служебното държавно управление работи в екип. Всички са експерти. Може да имат пропуски в административните процедури.

България има потребност от държавно управление, което е експертно насочено, само че в тясна връзка с политиката на партиите и болшинството. При доста ярки политически персони, не постоянно политиките, които се осъществят са политики, които вълнуват хората.

Проф. Габровски е извънреден експерт. Но когато човек има правила, съпроводени с етични правила и има съответният екип от експерти, тогава несъмнено би имал триумф.

Отпадните артикули на “Лукойл ” няма по какъв начин да ги излеем в морето. Има заплаха да останем без горива. Работим по това източниците на доставки за рафинерията в Бургас да бъдат няколко. Изправени сме пред въпроса дали рафинерията да затвори.

На Украйна сме предложили оръжие за образование. Това е помощ, която е поискана. Няма по какъв начин да дадем нещо, което не е поискано.

Иска ми се времето ми на “Дондуков ” да завърши доста скоро. На България й би трябвало държавно управление от 4 години, с цел да осъществя главните цели за България.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР