България не е сред страните-членки на Европейския съюз, засегнати от

...
България не е сред страните-членки на Европейския съюз, засегнати от
Коментари Харесай

В България няма от заразените яйца

България не е измежду страните-членки на Европейския съюз, наранени от рецесията със инфектираните яйца, стана ясно от информация на Франс прес, съгласно която броят на страните, в които има яйца с фипронил, е към този момент 17, съобщи БНР.

Унгарските управляващи оповестиха, че изтеглят от пазара импортирани от Германия замразени храни, сготвени по азиатски. С тях са снабдявани единствено заведения за хранене, заяви Агенцията за сигурност на храните в Будапеща.

Властите в Австрия също оповестиха, че във вносни артикули – като майонеза и сладкиши – е открита дребна централизация на фипронил. Заразените храни са пристигнали от Германия, Холандия, Белгия и Полша и са употребявани в заведенията за хранене.

Фипронил се употребява против паразити при животните и домашните птици и е неразрешен за приложимост в хранителната промишленост в Евросъюза. По европейските стандарти препаратът не е рисков за здравето на хората, само че съгласно Световната здравна организация, в случай че се употребяват огромни количества от него, може да се получат увреждания на бъбреците, черния дроб и щитовидната жлеза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР