България не е президентска република и няма да бъде“. Това

...
България не е президентска република и няма да бъде“. Това
Коментари Харесай

Цеков: България не е президентска република и няма да бъде

„ България не е президентска република и няма да бъде “. Това сподели доктор Борислав Цеков, преподават по конституционно право, в студиото на „ Денят онлайн “ по NOVA NEWS.

Той счита, че конституционната традиция на парламентаризма е резултат от злополучния обществен и политически опит на властническите и тоталитарните режими. „ Затова в никакъв случай и никой в Европа не си е помислял за президентски републики и няма и да си намерения “, посочи преподавателят. България потегли по парламентарен път, тъй като това беше ясната гаранция и застраховката против опцията и неприятния спомен да бъде възкресен тоталитарния режим “, проучва Цеков.

Този парламент се провали, тъй като липсва политическа просвета на разговора, бе безапелационен той. „ В България се откри един facеbook метод на правене на политика – скандалджийски, накъсан, надъхан, без разбор, без тактика, без концепция за народен интерес “, счита Цеков. Това е път, който би трябвало да бъде извървян, а явно на политическата сцена сега има хора, които схващат политиката тъкмо по този метод, счита той. Цеков изрази вяра, че политиката ще се върне в естественото русло.

" Президентът даже и да е желал да връчи третия мандат на „ Демократична България “ това стана политически невероятно след разкритията и прокурорските дейности против Nexo, както и дейностите на американската прокуратура против компанията ", сподели той.

По негови думи „ Български напредък “ е дребна групировка, без ясна вероятност. Потенциалът на Българска социалистическа партия да сформира държавно управление е прекомерно невисок.

„ Тази коалиция, която беше държавното управление на Кирил Петков, в която съжителстваха русофили и русофоби, комунисти и антикомунисти към днешна дата е невъзможна “, изясни Цеков.

„ Христо Иванов трябваше да мисли тогава, когато коленичеха пред президентството, когато агитираха за избора на Радев, когато гласоподаваха за него. Сега към този момент е късно “, счита той.

По негови думи по кое време ще са изборите зависи от партиите в Народното събрание, а не от президента.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР