България не е пострадала финансово, а влизането в чакалнята на

...
България не е пострадала финансово, а влизането в чакалнята на
Коментари Харесай

Борисов и Горанов с коментар за еврозоната, банките, лева и еврото

България не е потърпевша финансово, а влизането в чакалнята на еврозоната води и до влизане в банковия съюз, където парите са под общ надзор. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет в отговор на запитване на " 7/8 " ТВ.
Министър-председателят разясни, че при влизането в чакалнята на еврозоната, влизаме и в банковия съюз и по този начин на никое място не може да стане нищо. По думите му това дава гаранция за безспорната бистрота и на българските банки.
На въпрос по отношение на новото управление на Българската банка за развиване (ББР), Борисов разясни, че напълно е упълномощил на финансовия министър да се занимава с фрагментите в банката.
Владислав Горанов от своя страна изясни, че дружно с икономическия министър Емил Караниколов са търсели хора, които имат опит в банковото дело.
По думите на Горанов, без да се мине в чакалнята на еврозоната, няма по какъв начин да се стигне до еврото. Според Горанов не се слага под подозрение изгодата от влизането на страната ни в чакалнята. Горанов сподели и че свободно и без ограничавания Българска народна банка ще изпраща левове в ЕЦБ и ЕЦБ ще връща евро в Българска народна банка.
Темата продължава и в този материал.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР