България не е напълно готова да произвежда 155-милиметрови снаряди, но

...
България не е напълно готова да произвежда 155-милиметрови снаряди, но
Коментари Харесай

Според икономическия министър България не е напълно готова да произвежда 155-милиметрови снаряди

" България не е изцяло подготвена да създава 155-милиметрови снаряди, само че военните фабрики в България работят на цялостни обороти ". Това сподели министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов. На закрито съвещание комисията по защита го изслуша за готовността на военната промишленост да взе участие в проектите на Европейски Съюз за боеприпаси за Украйна.

Министър Богданов изясни, че България би трябвало да е част от целия развой за произвеждане и доставка. Заявила е и готовността за разширение на потенциала.

" Нашите фабрики сега създават несъмнено съоръжение - 152, 122-милиметрови. Тук въпрсът е какви биха били поръчките. Чуваме, че ще има и за 155 мм, за което България сега не е изцяло подготвена. "

За разширение на потенциала на заводите министър Богданов напомня, че има огромен бюджет на равнище Европейската комисия, само че България би трябвало да приготви планове. Работи се по тези планове, сподели Богданов.

" Който не вижда проблем, че в даден миг промишлеността ще би трябвало да работи и за външния, и за вътрешния пазар. Както би се получило, откакто " ВМЗ Сопот " стартира замяната на остарели с нови муниции на стойност към 347 милиона лв. ".

ВМЗ извършва прецизно контракта с страната, съобщи Богданов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР