България не e изправeна пред криза в настаняването на бежанци

...
България не e изправeна пред криза в настаняването на бежанци
Коментари Харесай

Министерски съвет: България не е изправена пред криза с настаняването на бежанци

България не e изправeна пред рецесия в настаняването на бежанци от трети страни, обявиха от Министерския съвет, отричайки градежа на нови бежански центрове.

В публично изказване във Facebook, кабинетът дефинира като подправена вест изказванието, че към 5000, или 6000, или 10 000, или 15 000, или дори 20 000 бежанци от Австрия ще нахлуят в новите лагери, които България ще построи. 

Министерският съвет акцентира триумфа на страната с пълноправното участие в Шенген по въздух и вода, само че упрекна лица отвън властта в разпространяване на подправени вести за бежанците.

Отхвърляйки изказванията, че хиляди бежанци ще нахлуят в нови лагери, Министерският съвет акцентира, че страната получава запитвания според Дъблинския правилник от всички членки на Европейски Съюз от 2007 година, а задължението ѝ е да дава отговор в период.

От Министерския съвет обясниха, че прецедентите демонстрират, че мигрантите могат сполучливо да апелират решенията за трансфер към България. Отхвърляйки авансово оповестените данни, те потвърдиха, че действително признатите бежанци през 2023 година от Австрия към България са 113, не 193, както настояват други източници.

Министерският съвет дефинира всевъзможни други изказвания за рецесия като злонамерена агитация и офанзива против българския народен интерес.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР