България не е издала нито едно разрешително за износ на

...
България не е издала нито едно разрешително за износ на
Коментари Харесай

България не изнася оръжие за Украйна поне от 2015 година

България не е издала нито едно позволение за експорт на оръжие в Украйна, заяви вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

В неделя проруските сепаратисти в Украйна упрекнаха

Корнелия Нинова заяви, че е извършена инспекция в Междуведомствената комисия за експортен надзор и неразпространение на оръжия за всеобщо заличаване, която е националният орган, издаващ позволение на търговия с оръжие и артикули с двойна приложимост.

" В комисията няма нито едно издадено позволение за експорт на оръжие, артикули и технологии с двойна приложимост за Украйна. Това е наложена процедура в България незабавно след подписването на Минските съглашения през 2014-2015г и не се откриха и обратно във времето документи за експорт на български артикули за Украйна ", сподели Нинова.


Copy

Преди ден съветската осведомителна организация ТАСС разгласява публикация, в която се споделя, че въоръжените сили на Украйна са употребявали гранатомет българско произвеждане при обстрели на Донецката национална република. Според ТАСС при обстрела на село Зайцево са употребявани 30-милиметрови снаряди от автоматизиран гранатомет, създаден в цех " Арсенал ".

През последната седмица от самопровъзгласилите се републики Донецк и Луганск продължава да идва информация за наранени от артилерийски огън обитаеми места.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР