България не е голяма по броя на своето население, а

...
България не е голяма по броя на своето население, а
Коментари Харесай

Радев рекламира България пред френския бизнес с образованите млади хора

България не е огромна по броя на своето население, а с качеството на младежите и работната си мощ, съобщи президентът Румен Радев на среща в Париж с водещи френски компании в областта на авиационната индустрия, земеделието и производството на храни и защитата. Радев е на тридневно работно посещаване във Франция по покана на президента Емануел Макрон.

Пред френския бизнес президента посочи, че българските младежи постоянно заемат първите места на интернационалните олимпиади по информатика и математика, а секторът на осведомителните и информационните технологии е измежду най-бързо разрастващите се в страната. Той насочи покана към френския бизнес да насърчи индустриалното съдействие и софтуерния трансфер с България, оповестява администрацията на президента. " Това е действителна опция за реализирането на взаимноизгодни партньорства, която ще бъде подкрепена от всички български институции ", увери той.

Президентът сподели още, че дълги години страната е била подценявана поради разнообразни проблеми, само че през днешния ден е член на Европейски Съюз, което е фактор за политическа и икономическа непоклатимост и за привличането на повече вложители. Като конкурентни преимущества той уточни ниския корпоративен налог, ниските разноски за определяне и произвеждане, реформираща се дуална просветителна система, постоянните макроикономически индикатори и качеството на работната мощ. Той посочи и опцията летище София да се трансформира в логистичен център за авиационен ремонт и поддръжка в Югоизточна Европа.

Според представителите на бизнеса страната е водеща във връзка с квалификацията на своите служащи в района на Югоизточна Европа, оповестява администрацията на президента. От там прибавят, че следва в България да стартира произвеждане на части и съставни елементи за самолетната промишленост, а на срещата са били изразени планове и за софтуерен продан и индустриално партньорство с български компании в областта на защитата.

В срещата участваха представители на AIR France, Latecoere, Malterie Soufflet, Total, Nexter, Dassault Aviation, Thales, както и на френския клон на Coca Cola.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР