България не е част и няма как да бъде от

...
България не е част и няма как да бъде от
Коментари Харесай

Военният министър успокоява, че не мисли за нова помощ за Украйна

България не е част и няма по какъв начин да бъде от общата социална поръчка на ЕС за предоставяне на 155-мм снаряди за Украйна, тъй като не използваме муниции с подобен диаметър.

Това съобщи служебният боен министър Димитър Стоянов в Брюксел след края на взаимното съвещание на министрите на защитата и на външните работи на държавите-членки на Европейски Съюз.

По думите му българското държавно управление не приготвя в допълнение споразумение за даване на военна помощ на Украйна. Армията ни е предоставила това, което може, уточни Стоянов и добави, че сме под нормативите със ресурси.

В заводите " Терем "  такива снаряди не се създават, а за опциите на други предприятия от военнопромишления комплекс умело е Министерството на стопанската система, посочи Димитър Стоянов.

Общите публични поръчки са желани, в това число от българската страна, тъй като по този метод се реализира унифицираност и по-ниска цена, акцентира военният министър. Поради това България стана част от така наречен общо европейско небе (инициативата European Sky Shield) за придобиване на зенитно-ракетни комплекси. " Идеята е да бъдат съвместими безусловно всички комплекси и да бъдат придобивани на по-ниска цена ", разясни Стоянов.

Той осведоми, че на съвещанието на Съвета през днешния ден са прегледани способите за засилване на успеваемостта на европейския инструмент за мир. Той е основан преди войната в Украйна и цели повишение потенциала както на страни-членки, по този начин и на страни - сътрудници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР