България не е бедна държава, просто е безумно крадена, спираме

...
България не е бедна държава, просто е безумно крадена, спираме
Коментари Харесай

Никола Минчев: България не е бедна, просто е безумно крадена

България не е бедна страна, просто е безумно крадена, стопираме течовете. Бюджет 2022 е капиталов и обществен, което ще докара до напредък. Не се взима прекомерно огромен дълг и цифрите го демонстрират, съобщи в " Панорама " ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

По думите му огромна част от обществения запас ще отиде където би трябвало.

" Дефицитът от 4,1 % е привързан с коронавирус рецесията и може да понижава, той е допустим ", добави Никола Минчев.

Във връзка с украинската рецесия той разяснява, че България е част от НАТО и Европейски Съюз и страната ни ще отстоява този избор. Според Никола Минчев България би трябвало постоянно да има поради енергийната взаимозависимост от Русия.

" Първата стъпка на държавното управление ще бъде промените в Закона за правосъдната власт, закриването на спецправосъдието, изменение на активността на КПКОНПИ ", добави Никола Минчев.

Според него липсва санкционен механизъм против неспазването на зеления документ. Във връзка дали се пазят министрите от опозицията, да вземем за пример Бойко Рашков от питанията на Движение за права и свободи, Никола Минчев разяснява: " Аз като ръководител нямам функционалността да реализирам надзор на качеството на отговорите ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР