„България не дели горите по начин на стопанисване. Най-важно е

...
„България не дели горите по начин на стопанисване. Най-важно е
Коментари Харесай

Зам.-министър Добрев: Строго ще се следят дейностите по дърводобив и дървообработка

„ България не дели горите по метод на стопанисване. Най-важно е контролът да е непоколебим и компромис за никого няма да има “. Това обявиха заместник-министрите на земеделието Атанас Добрев и Иван Христанов по време на работна среща с шефовете на държавните горски предприятия и шефовете районните дирекции по горите.

Основен фокус на срещата бе разискването на настоящото положение в бранша, както и набелязването на ограничения за подобряването на работата на държавните горски предприятия и районните дирекции по горите.

„ Строго ще се наблюдават дейностите по дърводобив и дървообработка, като ще се ревизират билетите за генезис на дървесина”, осведоми заместител министър Добрев. И добави, че е значимо обществото да е осведомено за работата на горските инспектори и по тази причина е нужно да се изяснява какви съответни действия по надзор се правят.

„ Обратната връзка от хората и кметовете е значима при реализирането на контрола”, осведоми още той.

Аграрният заместник-министър уточни още, че може да се прави организация на активността на районно ниво, тъй като на обособените места са ефикасни разнообразни способи, както и че е належащо да се мисли по новаторски метод работното време,

„ Държавата извършва контролна функционалност в опазването на горския фонд “, съобщи заместник-министър Христанов и акцентира, че е засилен контролът при експорт на дървесина. Той осведоми, че се работи по законови промени, които да подобрят активността.

„ Ще създадем база данни, която да сплотява потребните практики и да е налична до всички заети е сектора”, обясни аграрният заместник-министър.

Заместник-министрите увериха, че управлението на Министерство на земеделието ще работи интензивно по разрешаване на всички набелязани въпроси.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР