България най-после подпадна на челна позиция в престижна и в

...
България най-после подпадна на челна позиция в престижна и в
Коментари Харесай

Няма да повярвате! България оглави престижна световна класация и то, положителна

България най-сетне подпадна на челна позиция в влиятелна и в това време позитивна международна ранглиста. Страната ни зае първото място зкато мечтана дестинация за хора, които желаят да стартират нов живот в чужбина.

Това сочат резултатите от изследване на компанията „ Уилям Ръсел “, която застрахова „ експатите “.

Под „ експати “ се има поради лица, които по една или друга причина не живеят в родината си.

Експерти от компанията са изготвили ранглиста на 10-те страни по света с най-голямо нарастване на популацията от имигранти от 1990 година насам.

И до момента в който България е първата европейска страна в класацията, то като страна с най-хубави изгледи за започване на нов живот се показва Южна Корея. Според статистиката, нейното еимигрантско население се нараснало от 43 000 през 1990 година до повече от 1,7 милиона през 2020 година или нарастване от 3896 %.

На второто място се подрежда Колумбия. Там броят на емигрантите е повишен единствено от 104, 000 през 1999 година до 1,9 милиона души през 2020 година Топ 3 оформя Чили, което демонстрира, че Южна Америка остава желана дестинация за емигрантите.

Снимка: William Russel

България е на четвърто място в тази ранглиста, само че е първа в Европа.

Това се дължи най-много на скока в броя на имигрантите от 21 000 през 1990 година до 184 000 през 2020 година, или нарастване със 732 %.

От „ Уилям Ръсел “ разясняват, че класацията не е за най-вече като брой „ експати “ в страните по света, а за маркирания най-голям растеж през последните 30 години.

Източник: Daily Mail/Превод: SafeNews

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР